• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hema breidt uit in Spanje

Business

Hema breidt uit in Spanje

Door Anne Buis

2 mrt. 2016

Hema heeft hoge ambities in Spanje. Na de opening van de eerste winkel buiten Madrid in juni rolt het warenhuis een strategisch plan uit om in 3 jaar tijd 40 vestigingen in Spanje te openen. Dat meldt de Spaanse krant Expansión.

Countrymanager Guillaume Lemaire laat aan de zakenkrant weten dat als de uitbreiding goed verloopt er minstens 80 Hema-winkels in Spanje geopend zullen worden. En er wordt zelfs al gedacht aan een totaal van 200 Spaanse vestigingen in de komende jaren.

De vierde Spaanse vestiging van Hema, tevens de eerste buiten Madrid, opent in juni in Barcelona. De winkel zal zich vestigen aan een zijstraat van Las Ramblas en heeft een oppervlakte van 1.125 vierkante meter. Voorheen zat er een H&M in het pand, nu komt zowel Hema als de Spaanse dochteronderneming van Hema op de locatie. In Madrid zijn al 3 Hema-winkels, en daar zal binnenkort een vierde vestiging bijkomen.

Hema heeft sinds 2 jaar winkels in Spanje, en is ook gevestigd in Groot-Brittannië en Frankrijk. De warenhuisketen heeft inmiddels meer dan 700 vestigingen in 7 landen.