• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Hema dreigt met juridische stappen vanwege kritisch rapport van analist’

‘Hema dreigt met juridische stappen vanwege kritisch rapport van analist’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een vernietigende conclusie: ‘Hema krijgt volgend jaar liquiditeitsproblemen’. Ook een herstructurering via een faillissement of een pre-packprocedure worden niet uitgesloten in een rapport van een analist van Everest Research. Een woordvoerder van Hema laat aan het Financieele Dagblad weten dat het bedrijf zich ‘beraadt op verdere juridische stappen’.

In het rapport wordt gemeld dat de kaspositie van Hema zal dalen van 62 miljoen euro naar 18 miljoen euro volgend jaar zomer. De analisten bestempelen de situatie als ‘onhoudbaar, aldus het FD. Hema is het niet eens met de conclusies die worden getrokken in de samenvatting van het rapport. Deze samenvatting is in handen van Bloomberg, die het nieuws als eerste meldde, en het FD. Everest Research zou bijvoorbeeld verkeerde cijfers gebruiken. Hema heeft namelijk afspraken gemaakt met schuldeisers over de financiële positie van het bedrijf. In deze covenant wordt Hema afgerekend op aangepast ebitda, terwijl Everest in het rapport gebruik maakt van het gewone ebitda, aldus de woordvoerder van Hema tegen het FD.

“Gelet op de ernst van de stellingen en de mogelijke schade die Hema hierdoor leidt, beraadt Hema zich verder op juridische stappen tegen Everest. Als dit soort conclusies worden getrokken, mag je dat niet laten staan. Maar we kennen deze analist niet, dus we gaan eerst met de in gesprek,” aldus de woordvoerder tegen het FD.

everest research
HEMA