Hermès H1: China in de plus, rest blijft achter

Hermès heeft de verwachtingen waar kunnen maken. In het eerste helft van 2015 boekte het modehuis een omzetstijging van 20 procent. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 748 miljoen euro, ondanks de vertraagde economie in China, waar Hermès sterk van afhankelijk is.

Ook steeg de omzet van de Franse luxeretailer flink in Japan (20 procent) en Europa (7 procent). ‘Ondanks de moeilijke omstandigheden in Hongkong en Macau’ groeide de omzet in Azië (met uitzondering van Japan) met 7 procent, laat Hermes in een nota weten.

De nettowinst in het eerste half jaar van 2015 steeg tot 483 miljoen euro, tegenover 413 miljoen euro een jaar geleden. Ook de bedrijfswinst nam toe; met 20 procent tot 748 miljoen euro. De totale omzet steeg met maar liefst 31 procent tot 2,3 miljard euro.

Hermès beschreef omzetgroei van 14 procent in de lederwaren en zadelmakerij divisie als ‘opmerkelijk’. De verkoop van zijn horloges daalden namelijk juist, met 1 procent.

Hermes: effect China is nog niet te zeggen

Ondanks de positieve resultaten kwam de nettowinst volgens analisten van FactSet uit op 485 miljoen euro en het bedrijfsresultaat op 733 miljoen euro. Hermès verwacht dat de vraag naar handtassen en mode veerkrachtig zal blijven en dit jaar met 8 procent zal groeien, ondanks het risico van de vertraagde economie in China.

“We hebben ons hier in het verleden tegen geweerd,” zei CEO Axel Dumas, doelend op de Chinese economische omstandigheden. ‘Het is nog te vroeg om te zeggen wat de effecten kunnen zijn’ van de devaluatie van de yuan en de recente dalingen op de aandelenmarkten, voegde hij eraan toe. Maar de CEO is ervan overtuigd dat de verwachte groei zich doorzet.

Hermes: winst zal minder snel stijgen in H2

Het Franse luxemerk waarschuwde dat de wisselkoersen de winstresultaten zullen aantasten in de tweede helft van het jaar, en dat de winst daardoor minder snel zal stijgen dan te omzet. Daarnaast zal de operationele marge verder dalen tot 31,5 procent voor het gehele jaar, waarschuwde Hermès.

De voorraad is recentelijk met 10 procent gedaald, sinds China zijn munt liet devalueren deze maand. Opvallend is dat Hermès deze maand ook werd opgenomen in een door Citi uitgegeven lijst van 48 grote bedrijven die een ‘hoge blootstelling hebben’ door de vertragende Chinese economie. Citi schat dat 20 tot 25 procent van de omzet van Hermès uit China komt, aldus de Guardian.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN