Hermès neemt minderheidsbelang in Pierre Hardy

De Franse Hermès Group heeft een minderheidsbelang genomen in het schoenen- en accesoirebedrijf Pierre Hardy. De overeenkomst is bedoeld om ‘de samenwerking tussen de groep en Pierre Hardy te versterken’. Dat melden diverse media.

“Ik ben blij met onze samenwerking met Pierre Hardy, die laat zien hoe trots we zijn om creatief talent en een ongelooflijke expertise te ondersteunen, als onderdeel van zijn unieke doel dat streeft naar excellenctie,” zegt CEO van Hermès Axel Dumas in een reactie.

Hermès Group is al langere tijd bezig om stappen te zetten op de luxe schoenenmarkt, zo is de groep ook eigenaar van de Britse schoenmaker John Lobb. Dankzij het minderheidsbelang kan Pierre Hardy nieuwe expansiestappen zetten.

Hermès neemt minderheidsbelang in Pierre Hardy

Hermès sterkt toekomstplannen Pierre Hardy met minderheidsbelang

Pierre Hardy werkte overigens al langer samen met Hermès; sinds 1990 ontwerpt de gelijknamige ontwerper de schoenencollecties voor de groep. In 2001 kwamen daar de sieradencollecties bij. Volgens Hermès onderstreept de overname de ambitie om bij te dragen aan de groeiplannen van Pierre Hardy en solideert het de nauwe samenwerking met de ontwerper.

“Ik ben heel blij en trots op onze samenwerking met Hermès,” voegt Pierre Hardy toe. “Het is een natuurlijke uitbreiding van 25 jaar creatieve samenwerking.” Aan Fashion Times laat hij weten dat er bijna 6 maanden is gesproken over het nieuwe belang in zijn bedrijf. Hardy was niet actief op zoek naar een investeerder, maar ‘hoopte wel dat zij het zouden willen doen’, laat hij weten. “We hebben al zo’n wederzijds vertrouwen en begrip,” vertelt hij aan de krant. “Ze kennen de problemen en vraagstukken die je kunt hebben als je probeert een geavanceerd product te produceren en weten hoe je ze kunt oplossen.” De Hermès Group zal een ondersteunende en adviserende rol spelen binnen Pierre Hardy, zegt de ontwerper, die de samenwerking omschrijft als ‘het hebben van een vader’. Hermès neemt minderheidsbelang in Pierre Hardy

Hermès verstevigt samenwerking Pierre Hardy met minderheidsbelang

Hermès stelt in een verklaring dat de overeenkomst ‘de ambitie van Hermès om bij te dragen aan een label met wereldwijde groeidynamiek benadrukt’. “Het bevestigd de nauwe en vruchtbare relatie die door de jaren heen heeft ontwikkeld,” aldus het luxebedrijf in een statement.

De overname past goed bij de Hermès Group. In 2003 nam het modebedrijf ook een minderheidsaandeel van 30 procent in Jean Paul Gaultier, toen de gelijknamige ontwerper de creatief directeur werd voor de vrouwenlijn. Toen de samenwerking in 2010 ten einde kwam, werd het minderheidsaandeel een jaar later aan Puig verkocht. Verder is Hermès eigenaar van kristalmerk Saint-Louis Cristallerie, zilversmeedbedrijf Puiforcat, evenals productiebedrijven van textiel en lederwaren.

Hermès neemt minderheidsbelang in Pierre Hardy

Pierre Hardy richtte zijn gelijknamige label op in Parijs, in 1999. Zijn ontwerpen staan bekend om zijn kleurrijke combinaties en architectonische silhouetten. De vier belangrijkste regio’s zijn de Verenigde Staten, Europa, Azië en het Midden-Oosten/Rusland. Volgens de ontwerpers zijn de verkoopcijfers gelijk verdeeld over de regio’s: 25 procent per regio. De mannencollecties zijn wereldwijd goed voor 20 tot 25 procent van de omzet, daarnaast is de handtassencollectie voor vrouwen goed voor 20 procent van de omzet uit de vrouwenlijn. Er zijn slechts 3 winkels van Pierre Hardy wereldwijd: in Parijs, New York en de in maart geopende winkel in Tokyo. Daarnaast wordt zijn label verkocht bij zo’n 200 verkooppunten.

Begin dit jaar ontving ontwerper Pierre Hardy uit handen van Hermes’ CEO Alexis Dumas de Legion d’Honneur, een belangrijke modeprijs. Hoewel de banden nauw zijn, werkt Hardy ook samen met andere labels. Zo maakt hij al 12 jaar schoenen voor Nicolas Ghesquière, toen Ghesquière nog bij Balenciaga werkte. In 2011 werkte Hardy ook samen met Gap en in 2013 sloeg hij de handen ineen met make-up merk Nars.

Beeld: Pierrehardy.com

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN