• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Herstructurering bij Quiksilver

Herstructurering bij Quiksilver

Door Anne Buis

30 jul. 2015

Business

Sportmerk Quiksilver heeft een herstructurering adviseur in de arm genomen om een turn around te financieren. Peter J. Solomon Co is aangesteld om het noodlijdende bedrijf weer recht te trekken.

Quiksilver onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een nieuwe koers, en vraagt daarom aan investeerders om meer geld beschikbaar te stellen om zo de kredietlijn te verhogen, zegt een anonieme bron tegen Business of Fashion. Het zou de tweede keer in vijf jaar zijn dat het sportmerk Peter J. Solomon Co om hulp vraagt bij het verkrijgen van voldoende liquide middelen.

Het sportmerk heeft het zwaar. In maart verving Quiksilver verschillende personen in de top van het bedrijf, ook werd de winstverwachting naar beneden bijgesteld. Volgens het bedrijf zelf heeft het veel last van concurrentie door onafhankelijke boetieks en online retailers die een speciale niche hebben. Volgens Bloomberg draaide het sportmerk in 8 van de afgelopen 10 kwartalen verlies en daalde het bezit van 177 miljoen dollar in begin 2011 naar 48 miljoen dollar in april 2015. De aandelen zijn dit jaar met 77 procent gedaald tot 50 cent.

QUIKSILVER