• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hogere consumentenuitgaven zorgen voor lichte groei Nederlandse economie

Hogere consumentenuitgaven zorgen voor lichte groei Nederlandse economie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal met 0,4 procent gegroeid in vergelijking met het vorige kwartaal, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De Nederlandse economie is de afgelopen drie kwartalen met hetzelfde tempo toegenomen. De groei van dit kwartaal wordt door het CBS toegeschreven aan de hogere consumptie.

Consumenten hebben in het derde kwartaal 1,6 procent meer uitgegeven dan in het derde kwartaal van 2018, zo blijkt uit de cijfers. Uitgaven stegen voornamelijk in de categorieën diensten, elektrische apparaten, woninginrichting, dranken en tabak. Eerder meldde INretail al dat de modebranche in het derde kwartaal 4,1 procent minder om heeft gezet.

In vergelijking met het derde kwartaal is de Nederlandse economie gegroeid met 1,9 procent. De groei jaar op jaar zat in de toename van investeringen in vaste activa en zoals eerder genoemd in de consumptie van huishoudens. Huishoudens gaven in het derde kwartaal namelijk 1,6 procent meer uit dan het derde kwartaal van 2018.

CBS
Centraal Bureau voor de Statistiek
consumenten uitgaven
Nederlandse economie