Hol* Sh!t Shoes gaat voortaan naast de eigen webshop ook schoenen in fysieke winkels verkopen. Dat maakte het bedrijf deze week bekend.

Het merk werkt met slechts één model sandaal, die in diverse kleuren verkrijgbaar is. “Sandalen hebben – op zijn zachts gezegd niet het beste imago in Nederland. Een merk hier neerzetten wat bestaat uit één model sandaal is dus best een risico,” zegt Floor Alblas, woordvoerder van het jonge Nederlandse merk. “Om meer feeling te krijgen met de potentiële doelgroep en hoe men reageert op ons merk, besloten we dat het goed zou zijn om op een aantal fysieke punten een trial te draaien.”

Het bedrijf koos voor een trial met een eigen pop-up pand op het Rokin in Amsterdam, maar benaderde ook twee dealers: Mantje op Texel en Van Kampen in Oostburg. Een in het noorden van het land en een in het zuiden. Bovendien zijn het allebei plekken waar veel toeristen komen, aldus Alblas. Zowel de eigenaren als de klanten waren erg enthousiast. Na een trial in de zomer van 2019, waarbij alleen de basic kleuren geïntroduceerd werden, kwamen naderhand een aantal speciale edities: sandalen met een print. “Bij beide dealers merkten we dat de combinatie met basics én prints een versterkend effect heeft. Ook over de verkoop in onze eigen pop-up zijn we enorm enthousiast: we krijgen nog steeds veel nabestellingen binnen via onze website uit landen over de hele wereld.”

Alle dealers hebben getekend voor de zomer van 2020, maar Hol* Sh!t Shoes heeft nu meerdere dealers benaderd. “Een dealer moet enthousiast zijn over het product, een mooie winkel/locatie hebben en ze moeten de humor ervan inzien,” zegt Alblas en laat weten dat de hoeveelheid wholesale-partners niet uit zo veel uitmaakt. “We hebben geen haast. We doen het liever goed en met plezier, dat is voor ons het belangrijkste.”

Concrete plannen voor eigen fysieke winkels zijn er nog niet, maar er komt misschien wel weer een pop-up winkel in de zomer van 2020. Volgens Alblas is de locatie heel belangrijk, “mocht een perfecte plek zich voordoen dan zullen wij die kans met beide handen aangrijpen”.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN