Hol* Sh!t opent eerste pop-upstore in Amsterdam; vier vragen aan het jonge sandalenmerk

Het een jaar jonge Nederlandse sandalenlabel Hol* Sh!t Shoes (spreek uit als: holy shit shoes) heeft een pop-upstore geopend op het Rokin in Amsterdam. Sandalenlabel? U leest het goed. Want waarom iets anders dan sandalen, vroegen de twee eigenaren Anthony Diks (eigenaar Wolky Shoes) en Hans Boons (schoenenontwerper) zich af: “Ze zitten lekker, zijn makkelijk en passen prima onder iedere outfit.” Daar wilde FashionUnited meer over weten. We stelden Floor Alblas, woordvoerder van het merk, telefonisch vier vragen.

Hol* Sh!t opent eerste pop-upstore in Amsterdam; vier vragen aan het jonge sandalenmerk

Een sandalenlabel starten in Nederland, hoe kwamen de eigenaren Diks en Boons op dit idee?

Floor Alblas: "Hans Boons ontwierp de sandaal ruim vijfentwintig jaar geleden, maar zag er destijds geen markt voor. Zijn vriend Anthony Diks kreeg een exemplaar en droeg deze, tot ongenoegen van zijn vrouw, iedere vakantie. Totdat ze versleten waren. ‘Hoe, als ik zoveel plezier heb van de sandalen, kan het dan dat anderen er geen plezier van zouden hebben?’, vroeg hij zich af. En zodoende werd vorig jaar zomer het sandalenmerk Hol* Sh!t Shoes gelanceerd en de sandaal van Boons geherlanceerd. De eerste oplage bestond uit ongeveer zeshonderd sandalen, die allemaal snel verkochten.”

Hol* Sh!t opent eerste pop-upstore in Amsterdam; vier vragen aan het jonge sandalenmerk

Wat kan de consument verwachten als het een sandaal koopt van Hol* Sh!t Shoes?

"Het merk bestaat uit één unisex-model en is beschikbaar in zeven basiskleuren en elf speciale edities met eigenwijze namen zoals Blue Balls, Holy Sandals, Once A Living Cow. De sandaal is gemaakt van canvas, soft nappa leer en suede. Alle sandalen worden met de hand gemaakt in onze fabriek in Portugal.”

Hol* Sh!t is gelanceerd met een webshop, waarom is besloten een fysieke winkel te openen?

"We waren eigenlijk van plan om het bij de webshop te laten, maar toen er een kans kwam een winkel te openen op het Rokin in Amsterdam, hebben we deze toch gegrepen. Door de pop-upwinkel kunnen we laten zien hoe we ons onderscheiden van andere schoenenmerken en trekken we dagjesmensen en toeristen aan die helpen met het verspreiden van onze boodschap. De sandalen worden goed ontvangen door buitenlands publiek. In de winkel verkopen we onze sandalen aan Australische, Engelse en Italiaanse klanten.”

"De webshop is nog steeds open. Sinds onze lancering krijgen we veel aanvragen van winkels die ons product willen verkopen. We zijn heel selectief en liggen tot nu toe alleen bij Mantje op Texel. De winkels waar we liggen moeten goed bij ons DNA passen.

Hol* Sh!t opent eerste pop-upstore in Amsterdam; vier vragen aan het jonge sandalenmerk

Wat zijn de toekomstplannen voor Hol* Sh!t Shoes?

”We richten ons vanaf het begin ook op het buitenland. Daarom hebben we de webshop direct ingericht voor internationale klanten. Overal ter wereld kunnen onze sandalen worden besteld, voor redelijk lage verzendkosten. Op deze manier willen we het voor iedereen aantrekkelijk maken een sandaal van Hol* Sh!t te bestellen.

De winkel aan het Rokin 36 te Amsterdam opent officieel zijn deuren op 26 mei aanstaande. De prijs van een Hol* Sh!t-sandaal is 79 euro.

Beeld: via Holyshit Shoes Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN