Hood by Air neemt een pauze

Ontwerpers Shayne Oliver en Leilah Weinraub hebben hun merk Hood by Air (HBA) stopgezet. Dat hebben de oprichters van het modelabel bekendgemaakt. Ze lassen een pauze in, omdat ze zich beiden op andere projecten willen richten.

Oliver zou zijn volle aandacht willen richten op zijn nieuwe rol bij Helmut Lang, waar hij sinds kort de capsule collecties ontwerpt. Weinraub wil zich tijdelijk weer gaan focussen op haar filmcarrière, liet HBA weten. Dat betekent echter niet een definitief einde voor het merk, dat aangeeft “de creatieve visie in de nabije toekomst weer te vervullen”.

Tijdens de afgelopen Paris Fashion Week annuleerde HBA haar show al wegens ‘onvoorziene omstandigheden’. Momenteel is de webshop van het merk gesloten.

Het is niet de eerste keer dat HBA een pauze neemt. In 2009 staakte Oliver de werkzaamheden van het modelabel ook al eens toen hij afscheid nam van mede-oprichter Raul Lopez. In 2012 werd HBA opnieuw gelanceerd toen Weinraub bij het bedrijf kwam. Het label vierde vorig jaar haar tienjarige bestaan. Het merk genoot in die tien jaar commercieel en kritisch succes, dat laatste mede door de niet-traditionele manier van showen. Zo presenteerde HBA haar collectie eens op zandduinen en in een rokerige kelder in Parijs.

Beeld: Hood by Air Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN