• Home
  • Nieuws
  • Business
  • HoutBrox en Purdey verkocht

HoutBrox en Purdey verkocht

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

HoutBrox en Purdey maken een doorstart. De twee winkelbedrijven van de in april failliet verklaarde Brova Groep worden beide overgenomen. De curatoren van de groep hebben daarvoor overeenstemming bereikt met twee partijen. Dat bevestigt curator Floris Dix aan FashionUnited. Een deel van de werkgelegenheid van de twee formules is gewaarborgd. Hoeveel winkels kunnen worden voortgezet is nog niet bekend. Ook moeten beide overnames nog worden goedgekeurd door de rechter-commissaris.

Houtbrox overgenomen door Berden Mode & Wonen

Houtbrox wordt overgenomen door het Limburse familiebedrijf Berden Mode & Wonen. Berden doet dat samen met Shopinvest. Berden laat weten alle bedrijfspanden alsmede de winkels in Uden en Veghel in eigen beheer te nemen. Hoeveel van de 24 HoutBrox-winkels uiteindelijk worden overgenomen is afhankelijk van de gesprekken met de verhuurders.

Algemeen directeur Paul Berden zegt in een reactie: “Familiebedrijven hebben altijd een bepaald soort dynamiek die voor buitenstaanders soms lastig te duiden is. We kunnen enkel tevreden terugkijken op succesvolle overnames die we in het verleden hebben gedaan, allen waren het ook familiebedrijven. HoutBrox past uitstekend bij ons!”

Purdey is weer in handen van de oprichters van het damesmodebedrijf. Neel en Tim Wolters waren 10 jaar aandeelhouder en zijn nu weer actief betrokken bij Purdey. Samen met de familie Berden, de familie Van Hout en een aantal Purdey leveranciers hebben zij de aandelen verworven van Purdey Mode B.V. Purdey telt 22 vestigingen. Het bedrijf is de enige keten die niet failliet ging. De keten werd vlak voor het faillissement van de Brova Groep verkocht, maar dat werd begin mei door de rechter teruggedraaid.

Foto: Facebook HoutBrox

Brova Groep
HoutBrox
Purdey