• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hudson’s Bay Company ziet netto verlies vergroten in Q2

Hudson’s Bay Company ziet netto verlies vergroten in Q2

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het tweede kwartaal betekende voor Hudson’s Bay Company een omzetdaling en een netto verlies dat in grootte toenam, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers. De omzet daalde met 2 procent naar 2,2 miljard dollar (1,8 miljard euro) en het nettoverlies nam toe tot een bedrag van 147 miljoen dollar (126 miljoen euro).

Het moederbedrijf van onder andere Hudson’s Bay, Saks OFF 5th, Saks Fifth Avenue en Galeria Inno zag in de eerste zes maanden van het financiële boekjaar het netto verlies toenemen naar 281 miljoen dollar (242 miljoen euro), waar dit vorig jaar in het eerste halfjaar nog 203 miljoen dollar was. HBC maakte gisteren bekend dat de fusie van de Europese tak en Signa Holding’s Karstadt en Galeria Kaufhof een feit is. Met de opbrengst van de deal kan het bedrijf een deel van de schuld af gaan betalen. In het verslag van het tweede kwartaal noemt Hudson’s Bay Company dat Hudson’s Bay Europa gezien wordt als een ‘discontinued operation’. De resultaten van deze tak zullen dan ook niet meer in het verslag verschijnen.

Saks Fifth Avenue, het belangrijkste merk van HBC zag de omzet met 6,7 procent toenemen bij gelijk aantal winkels in het tweede kwartaal. Hudson’s Bay, Lord & Taylor en Home Outfitters rapporteerden een omzet afname van 3,8 procent bij gelijk aantal winkels. Saks OFF 5th zag de omzet in het tweede kwartaal afnemen met 7,6 procent bij gelijk aantal winkels.

HBC Europa, behaalde een omzetstijging van 1,9 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. De tak rapporteert een omzet van 970 miljoen dollar (836 miljoen euro). Bij gelijk aantal winkels nam de omzet echter af met 4,7 procent. Ook in deze regio nam het netto verlies toe in het tweede kwartaal. Vorig jaar in deze periode lag dit bedrag nog op 81 miljoen dollar (69 miljoen euro), maar is nu opgelopen naar 121 miljoen dollar (104 miljoen euro).

HBC
hbc europa
hbc europe
Hudson's Bay
Hudson's Bay Company
Saks Fifth Avenue
Saks OFF 5TH