Hudson's Bay Co., dat afgelopen juni eigenaar werd van Galeria Kaufhof, heeft aangekondigd 265 banen in Noord-Amerika te willen schrappen. De Canadese keten bespaart hiermee bijna 56 miljoen dollar in het komende fiscale jaar. Dat meldt Fashionmag.com.

De ontslagen treffen volgens Hudson´s Bay, dat ook moederbedrijf is van Saks Fifth Avenue en Lord & Taylor, geen verkoopmedewerkers. Vooral banen in de zakelijke afdelingen van het bedrijf - IT, financiën en administratie - zullen geschrapt worden. De ontslagen hebben invloed op slechts een half procent van de in totaal 45.000 medewerkers van Hudson´s Bay. Het gaat vooral om Amerikaanse posities, maar de retailer weigert het precieze aantal te schrappen banen in de Verenigde Staten en Canada te noemen.

Ondanks het slechte nieuws zijn de aandelen van het in 1690 opgerichte bedrijf dit jaar met meer dan 6 procent gestegen tot bijna 16 miljoen dollar. Bovendien is Hudson´s Bay van plan volgend jaar uit te breiden in Canada met zeven nieuwe winkels van Saks Fifth Avenue. Ook opent het bedrijf dan 25 nieuwe filialen van outletketen Saks Off 5th.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN