• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hugo Boss behaalt omzetdoel van 4 miljard twee jaar eerder dan verwacht

Hugo Boss behaalt omzetdoel van 4 miljard twee jaar eerder dan verwacht

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De nieuwe winkel van Boss op het vliegveld in München. Credits: Flughafen München GmbH

Hugo Boss AG is positief over het boekjaar 2023. Het bedrijf verhoogde tweemaal de verwachting voor het boekjaar en heeft uiteindelijk een record resultaat neergezet, aldus het financiële statement van de groep.

Bij gelijke wisselkoersen behaalde Hugo Boss AG een omzet van 4,19 miljard euro. Dit deed het bedrijf dankzij een stijging van 18 procent jaar op jaar. Het ebit (winst voor rente en belastingen) steeg eveneens flink. Dit kerncijfer kwam neer op 410 miljoen euro, maar is wel een voorlopige berekening. De definitieve cijfers voor het boekjaar 2023 worden op 7 maart gepubliceerd door Hugo Boss AG.

Het betekent dat de groep het doel dat het zichzelf had gesteld voor boekjaar 2025, al heeft bereikt. De groep wilde tegen die tijd namelijk een omzetgrens van 4 miljard euro bereiken, maar heeft deze nu dus al overschreden.

Hugo Boss AG heeft twee merken in het portfolio, de merken Hugo en Boss. Hoewel deze vaak onder de noemer ‘Hugo Boss’ worden geschaard, hebben beide merken een eigen stijl en doelgroep.

Boss
Hugo
Hugo Boss AG