• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hugo Boss stapt uit luxemarkt

Hugo Boss stapt uit luxemarkt

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hugo Boss is van plan zijn activiteiten in de luxemarkt te staken en terug te keren naar de oorsprong van het merk: een hoogwaardig herenmode merk. Dat meldt CEO Mark Langer in een interview met het Duitse zakenblad Handelsblatt.

Langer’s voorganger, Claus-Dietrich Lahrs, trachtte een luxemerk te maken van het Duitse modehuis. Dit was in een tijd dat luxe nog hoogtij vierde. Hij opende mondiaal ruim 400 winkels en legde een grotere nadruk op damesmode.

Het tij is echter gekeerd, en de luxemarkt levert niet langer de resultaten op van een paar jaar geleden. Een dalende luxeomzet in China, terroristische aanslagen in Europa, lage olieprijzen en een onberekenbare markt zorgden voor flinke problemen. Als gevolg stapte Lahrs afgelopen februari op en opvolger Langer besloot twintig eigen winkels te sluiten in een poging de verliezen te stelpen. Langer ziet nu echter de noodzaak de stekker eruit te trekken voordat de schade groter wordt.

”De pogingen om te groeien in de luxemarkt heeft ons bedrijf niet veel goeds gedaan,” zei Langer. Hugo Boss realiseerde in het tweede kwartaal van dit boekjaar een omzetdaling van 4 procent, en waarschuwde dat de winst in 2016 met 17 tot 23 procent zou dalen.

Naast de eerder genoemde winkelsluitingen wil Langer de kosten met 50 miljoen euro per jaar verlagen.

Hugo Boss