• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hugo Boss verhoogt de lat voor volgend jaar

Hugo Boss verhoogt de lat voor volgend jaar

Door DPA

20 dec. 2017

Dankzij een eindejaarspurt is modebedrijf Hugo Boss weer optimistisch. "Boss zal in 2018 terugkeren met een omzetgroei en winstgroei," zei CEO Mark Langer tegen de Duitse krant "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (FAZ), dinsdag.

Hugo Boss heeft zijn omzetprognose voor het lopende boekjaar al in november verhoogd . "De afgelopen weken hebben me nog meer vertrouwen gegeven," aldus Langer. "Onze verwachting voor 2018 is een ontwikkeling ver boven de marktgroei, die we schatten op 3 tot 4 procent."

Voor het lopende jaar rekent het concern op een lage eencijferige valuta-gecorrigeerde omzetgroei. Het bedrijfsresultaat (gecorrigeerde Ebitda) zal naar verwachting op het niveau van het voorgaande jaar blijven, deels vanwege de sterkere euro.

Hugo Boss heeft het zwaar gehad. Het bedrijf stond onder druk door veranderingen in de textielindustrie en in-house gemaakte fouten. Een herstructurering en aantal winkelsluitingen volgden. Nu werpt het de eerste vruchten af. Na twee jaar van dalende bezoekers, is het aantal nu gestabiliseerd. (DPA)