• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hunkemöller streeft naar groeistijging: tientallen franchisers uitgekocht

Hunkemöller streeft naar groeistijging: tientallen franchisers uitgekocht

Business

Door Arjan Ranjbar

25 okt. 2017

Hunkemöller neemt de komende periode tientallen winkels over van zijn Nederlandse franchisenemers. De lingerieketen hoopt met de overnames een snellere groei te kunnen genereren voor de toekomst. Dat laat financieel topman Ron Hemmer weten aan het Financieel Dagblad.

Inmiddels zijn zo’n 36 winkels overgenomen, inclusief personeel. Voor nog eens 25 zaken ligt er een principeakkoord. Door de huidige uitbreiding van de activiteiten blijkt het in stand houden van het franchiseconcept niet de meest ideale optie. “Er komen steeds meer productgroepen, meer varianten, grotere winkels en ook de investeringen nemen toe,” aldus Hemmer. “Daar zit complexiteit in en dat zal alleen maar meer worden.”

Hunkemöller heeft grootse plannen voor de komende periode. Om de ambities waar te maken hoopt het merk binnen vijf jaar het aantal winkels te kunnen verdubbelen, naar zo’n 1600. In Duitsland komen 200 extra winkels, bovenop de 300 die er al zitten. In Spanje wordt de omvang zelfs vervijfvoudigd, waar men van 30 naar 150 winkels wilt.

Het merendeel van de 819 vestigingen van het Amsterdamse merk wordt al onder eigen beheer gerund. In Duitsland zijn er bijvoorbeeld ook eigen winkels, zoals sportmerk HKMX. In Utrecht opent in december de eerste Nederlandse vestiging, in winkelcentrum Hoog Catharijne. Buiten Nederland zijn er nog zo’n 50 franchisers, waaronder in India, Rusland en het Midden-Oosten. Vooralsnog zijn er geen plannen om ook deze ondernemingen over te nemen.

Beeld: Hunkemöller