De IC Group heeft haar halfjaarcijfers gepresenteerd. Het moederbedrijf achter merken als Tiger of Sweden, Saint Tropez, Peak Performance en By Malene Birger noteerde in de eerste helft van het financiële jaar 2017-2018, welke liep van 1 juli tot en met 31 december 2017, een omzet van 1,4 miljard Deense Kronen (200 miljoen euro). Dat is een omzetdaling van 2,2 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De brutowinst steeg in de gerapporteerde periode met 1,3 procent vergeleken met 57,9 procent in het jaar daarvoor. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 207 miljoen Deense Kronen (27,8 miljoen euro). Peak Performance was goed voor een omzet van 659 miljoen Deense Kronen (88,5 miljoen euro), een groei van zo’n zeven procent.

De volgende merken uit het portfolio noteerden een omzetdaling in H1: bij Tiger of Sweden daalde de omzet met ruim tien procent naar 455 miljoen Deense Kronen (61 miljoen euro). By Malene Birger kende een omzetdaling van een kleine 1 procent en was goed voor 171 miljoen Deense Kronen (23 miljoen euro). De resterende merken in het portfolio, Designers Remix en Saint Tropez, waren goed voor een omzet van 194 miljoen Deense Kronen (26 miljoen euro). Dit was bijna tien procent minder dan een jaar eerder.

De resultaten waren voor de groep geen reden om de financiële prognose voor 2016-2017 bij te stellen. Voor Peak Performance wordt een kleine omzetgroei verwacht, evenals een winstgroei voor By Malene Birger. Voor de overige merken in het portfolio worden zowel omzet-als winst-dalingen verwacht, aldus de IC Group in een toelichting op de verschenen resultaten.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN