De Amerikaanse Iconix Brand Group, die al een tijd lang kampt met hoge schulden en zelfs juridische problemen, ontvangt een lening van bijna 272 miljoen euro van de Fortress Investment Group om zijn schulden af te kunnen betalen. Dat meldt WWD.

Iconix was van plan om de 2,5 procent achtergestelde obligaties terug te betalen. Zou dat aankomende juni niet zijn gebeurd, dan zou het bedrijf 271,8 miljoen euro aan de obligatiehouders moeten betalen, iets wat vrijwel onmogelijk zou zijn. Enkele weken geleden verklaarde Iconix goed op weg te zijn om de achtergestelde obligaties terug te betalen, maar nu gaan ze verder met de hulp van Fortress Investment Group.

Aan de lening zit echter een groot prijskaartje. Naar verwachting moet Iconix zo’n 8 miljoen euro aan rente en afschrijvingskosten betalen. Op 11 mei, wanneer de resultaten van 2015 worden bekendgemaakt, presenteert het bedrijf de aangepaste leidraad voor 2016.

”We zijn blij dat we onszelf hebben verzekerd van dit nieuwe kapitaal, wat aantoont dat Fortress vertrouwen heeft in onze onderliggende bedrijfsprestaties,” zegt Dave Jones, CFO van Iconix, tegenover WWD. “Met de terugbetaling in het vooruitzicht, kijken we uit naar een voortdurende focus op onze kernactiviteiten.”

De ontvangst van de lening geeft hoop voor het verdere financiële herstel van Iconix, dat zijn aandelen het afgelopen jaar met ruim 74 procent zag dalen. Vorige maand herstelden de aandelen zich echter met 54 procent van het dieptepunt van 4,23 euro.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN