• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘IEF Capital zet panden Bijenkorf, V&D en Hema op toplocaties in de verkoop’

‘IEF Capital zet panden Bijenkorf, V&D en Hema op toplocaties in de verkoop’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Vastgoedeigenaar IEF Capital zou voorbereidingen treffen om een aantal winkelpanden op toplocaties te verkopen. Het gaat hierbij om vijf panden van de Bijenkorf, zeven voormalige V&D-panden en 30 Hema-panden. Dat schrijft vakblad Debtwire, waarna een bron het nieuws aan het FD heeft bevestigd.

Het zou gaan om de Bijenkorf in Amsterdam, de V&D-panden in de Kalverstraat in Amsterdam, en V&D-panden in Maastricht en Utrecht. Ook zijn verschillende Hema’ s in drukkere winkelstraten onderdeel van de mogelijke deal. Na het faillissement van V&D is er voor verschillende panden een nieuwe huurder gevonden, andere panden worden eerst gerenoveerd.

De op voorhanden zijnde deal zou goed zijn voor 1,5 miljard euro en zou daarmee een van de grootste deals in de winkelvastgoedmarkt kunnen worden. IEF Capital zelf ontkent de berichten, maar laat wel weten dat er wordt gekeken of de ‘aandeelhoudersstructuur gewijzigd kan worden’. Volgens de woordvoerder worden er gesprekken gevoerd en zou dat de reden zijn van de geruchten.

Een bron meldt dat er verschillende verkoopopties zijn. Zo zou het kunnen dat enkele aandeelhouders eruit willen stappen en dat er alleen aandelen op de markt komen. “Maar verkoop van het vastgoed is absoluut een optie. Er is wel degelijk informatie ter beschikking gesteld aan geïnteresseerde partijen. Niemand gaat energie stoppen in iets wat niet te koop is,” aldus de bron aan FD.

Vorig jaar verkocht IEF Capital al 38 Hema-panden, voornamelijk winkelpanden in kleinere steden in Nederland, aan een consortium onder leiding van het Britse Crossroads Real Estate. Er werd toen 250 miljoen euro voor de portefeuille betaald.

Beeld: FashionUnited

IEF capital