Inditex: 2,3 miljard nettowinst na negen maanden

De omzetgroei van Inditex blijft nagenoeg stabiel, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers van de groep. De omzet nam in de eerste negen maanden toe met 10 procent. De winstgroei lag iets lager dan het percentage over de eerste zes maanden, 6 procent.

In totaal behaalde Inditex, moederbedrijf van onder andere Zara, Pull & Bear en Stradivarius, een omzet van 17,96 miljard euro. De nettowinst bedroeg 2,3 miljard euro dankzij een groei van 6 procent gedurende de eerste negen maanden van dit financiële boekjaar.

“De groep bereikte een sterk operationeel resultaat in de afgelopen periode. Het maakte verdere vordering met de wereldwijde uitrol van de volledig geïntegreerde winkel en online model,” aldus het persbericht. “Tegelijkertijd bleef de groep de strategie van het openen en renoveren van flagship winkels op ‘s werelds drukste winkelstraten doorzetten en eveneens de verkoopvloer te optimaliseren,” vervolgt de groep.

Omzetgroei Inditex zet door met 10 procent

Inditex is nu wereldwijd in 94 markten beschikbaar, online, offline of beiden. In de afgelopen negen maanden opende de groep 212 nieuwe winkels in 52 markten. In Europa werden 74 nieuwe winkels geopend, Amerika, zowel Noord-, Zuid- en Midden- zagen de winkelopeningen van 48 vestigingen en Azië plus de rest van de wereld kreeg 90 nieuwe winkels. Online bereikt Inditex nu 45 markten door de lancering van websites in India, Maleisië, Singapore, Thailand en Vietnam.

Gedurende de eerste negen maanden heeft Inditex same-day delivery in verschillende wereldsteden geïntroduceerd zoals Londen, Parijs, Madrid, Istanbul, Taipei en Shanghai. Next-day delivery is gedurende dit boekjaar gelanceerd in Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, China en Zuid-Korea. Inditex werkt op dit moment ook aan de uitrol van geautomatiseerde afhaalpunten voor online bestelling in de winkels.

De tekenen voor het vierde kwartaal zijn positief, zo blijft uit de gerapporteerde cijfers. Vanaf de start van het kwartaal tot 11 december, vlak voordat het rapport gepubliceerd is, zag de omzet een groei van 13 procent in lokale wisselkoersen.

Beeld: Zara Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN