• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Inditex ziet omzet stijgen door toename winkels in Q1-3

Inditex ziet omzet stijgen door toename winkels in Q1-3

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De omzet van Inditex is in de eerste negen maanden van 2016 met 11 procent gegroeid. De nettowinst steeg met bijna 10 procent.

In de drie kwartalen, van 1 februari tot en met 31 oktober, steeg de omzet van 14,74 miljard euro naar 16,4 miljard euro. De winst kwam uit op 2,21 miljard euro, oftewel een stijging van 9 procent. De EBITDA steeg met 8 procent naar 3,61 miljard euro. Tussen 1 november en 12 december is de omzet uit online en offline verkoop met 16 procent gestegen, meldt Inditex.

Voorzitter en CEO Pablo Isla laat in een statement weten: “De groei van het bedrijf wordt gestuwd door een noemenswaardige creatie van arbeid en waarde op verschillende markten, voornamelijk in Spanje, gestimuleerd door de groei op het hoofdkantoor van de groep. Dit momentum is het resultaat van aanhoudende investeringen -logistieke voorzieningen en winkels- alsmede de verdere ontwikkeling van het geïntegreerde offline-online winkelmodel."

Omzet en nettowinst Inditex stijgen dankzij meer winkels in eerste negen maanden

In de eerste negen maanden van 2016 werkte de Inditex Group hard aan de expansie van het offline-online winkelmodel wereldwijd. Er werden maar liefst 227 winkel geopend in 50 landen. Daaronder waren 5 nieuwe markten, namelijk Nieuw-Zeeland, Vietnam, Paraguay, Aruba en Nicaragua. Inditex is nu actief in 93 landen en telde op 31 oktober 2016 7.240 winkels. In het laatste kwartaal opende Inditex een webwinkel in Turkije, waarmee het totaal aantal online winkels op 41 komt.

In het derde kwartaal opende Inditex voor het eerst winkels in Nieuw-Zeeland en Vietnam. In Nieuw-Zeeland opende de Spaanse modeketen een Zara-vestiging in het grootste winkelcentrum van Auckland, Sylvia Park. In Vietnam werd er tevens een Zara geopend, in het Vincom Center in Ho Chi Minh City.

In het eerste halfjaar werden er ook online winkels geopend in de Europese landen Bulgarije, Kroatië, Tschjechië, Slowakije, Slovenië, Estland, Hongarije, Finland, Letland , Litouwen en Malta. De Inditex Group opende in totaal 101 nieuwe winkels in Europa, 41 winkels in de Verenigde Staten en 85 winkels in Azië en de rest van de wereld.

Beeld: Zara website

Inditex
Zara