• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Infographic Serie: de belangrijkste modecijfers over lingerie

Infographic Serie: de belangrijkste modecijfers over lingerie

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De wereldwijde mode-industrie is een leading industrie, die bekend staat om zijn grote spelers als Inditex, LVMH, H&M en Nike. De internationale kledingmarkt is op dit moment zo’n 3 biljoen dollar waard. Maar wat is een jurk waard zonder de basis, namelijk lingerie?

FashionUnited focust deze maand vanwege de modeweken in New York, Londen, Milaan en Parijs op damesmode. De zesde aflevering van de Infographic Serie neemt de lingerie-industrie onder de loep. Wist je dat Dubai, China en de Arabische Emiraten tot de vijf belangrijkste lingeriemarkten horen? Chinese klanten zijn steeds meer bereid om te investeren in lingerie. “Niet alleen investeren in een mooi plaatje, maar ook het investeren in hogere kwaliteit en vooral in geïmporteerd ondergoed,” zegt Matthey Crabbe, director of research voor Mintel in de regio Azië/Pacific. Lees meer interessante feiten over lingerie in de infographic hieronder.

Wil je meer weten over de geschiedenis, ontwikkeling en productie van de bh? Lees het interview met head of creative design Sian Thomas Thriumph International en head of marketing Ann-Marie Manley van Wacoal Europe: Bra 101.

Dit is de zesde aflevering van een nieuwe serie, gebaseerd op de modestatistiekpagina’s, die een product zijn van FashionUnited Business Intelligence. Deze pagina’s bevatten data van nationale markten over kleding en schoenen, feiten en marktwaardes van de grootste modebedrijven en statistieken over arbeidsplaatsen in de mode-industrie. Heb je interesse in meer data over de lingerie-industrie, neem dan contact op via BI@fashionunited.com.

De Infographic Serie over de modestatistieken bestaat uit 10 afleveringen waarin 10 verschillende landen worden belicht. De zevende aflevering wordt gepubliceerd op maandag 26 augustus op Fashionunited.nl en Fashionunited.be. Om de week wordt er een aflevering gepubliceerd. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

fashion industry statistics
fashionindustrystatisticsseries