Inkomen en omzet Foot Locker omlaag in H1

Noteerde Foot Locker in de afgelopen paar kwartalen nog groei, heeft de Amerikaanse sportketen nu de omzet en het netto inkomen zien teruglopen. Zowel in het tweede kwartaal als over het gehele eerste halfjaar rapporteerde Foot Locker flinke dalingen.

Zwak eerste halfjaar voor Foot Locker

Het netto inkomen van Foot Locker kwam in de zes maanden tot aan 29 juli uit op 231 miljoen dollar (196 miljoen euro), of 1,74 dollar (1,48 euro) per aandeel, ten opzichte van 318 miljoen dollar (270 miljoen euro), of 2,33 dollar (1,98 euro) per aandeel in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam 1,7 procent lager uit op 3,767 miljard dollar (3,2 miljard euro). De vergelijkbare winkelomzet daalde in de periode met 2,6 procent.

“Verkopen van enkele van onze topstijlen voldeden niet aan de verwachtingen en beïnvloedden de resultaten van dit kwartaal,” stelt Richard Johnson, CEO en voorzitter van Foot Locker, in een persverklaring. “We denken dat de dynamiek in de industrie in 2017 zal blijven voortduren en we verwachten dat de vergelijkbare omzet in de rest van het jaar tussen de 3 en 4 procent zal dalen.”

Aan het einde van de eerste helft beschikte Foot Locker in totaal over 3.359 winkels in 23 verschillende landen in Noord-Amerika, Europa, Australië en Nieuw Zeeland. In het tweede kwartaal werden 24 nieuwe winkels geopend, werden er 38 verbouwd en 19 gesloten.

Inkomen en omzet Foot Locker omlaag in H1

Resultaten Q2 beïnvloed door ‘verandered retaillandschap’

Foot Locker’s omzet kwam in het tweede kwartaal uit op 1,7 miljard dollar (1,4 miljard euro), wat neerkomt op een daling van 4,4 procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor. De vergelijkbare winkelomzet daalde met 6 procent. Het netto inkomen van de retailer bedroeg 51 miljoen dollar (43,3 miljoen euro), of 0,39 dollar (0,33 euro) per aandeel, ten opzichte van 127 miljoen dollar (108 miljoen euro), of 0,94 dollar (0,79 euro) per aandeel in het tweede kwartaal van 2016.

Naast de zwakkere verkopen, was volgens Johnson ook de ‘beperkte beschikbaarheid’ van innovatieve producten in de markt een reden voor de dalende cijfers. “We zijn natuurlijk teleurgesteld in de resultaten in het kwartaal, en ons team werkt snel om de zaken aan te passen aan het veranderende retaillandschap waarin we consumenten sneller dan ooit zien bewegen van de ene inspiratiebron naar de andere,” aldus de directeur.

Volgens Quartz hebben de zwakkere resultaten daarnaast te maken met een dalende vraag naar Nike-schoenen, waaruit Foot Locker’s assortiment vorig jaar voor 68 procent uit bestond. “Consumenten in Groot-Brittannië zijn op zoek naar mode-gerichte casual sneakers, en niet per se performance schoenen,” stelt de nieuwswebsite. Daarvan zouden meer ‘modebewuste’ merken als Adidas van profiteren, maar Nike, dat zich nog steeds erg richt op functie, minder. Daarnaast zouden de producten van Nike nu meer via Nike zelf worden gekocht, dan bij multibrand retailers als Foot Locker.

Beeld: Foot Locker Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN