• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Instagram Top 100 Modemerken Index

Instagram Top 100 Modemerken Index

Door FashionUnited PR

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Instagram Top Fashion brands Credits: FashionUnited

Het creëren van de meest effectieve en boeiende social media-strategie blijft een complexe uitdaging voor modemerken over de hele wereld. Te midden van de snelle evolutie van social media-platforms blijft Instagram een centraal aandachtspunt voor veel merken, retailers en ontwerpers die hun aanwezigheid willen uitbreiden en een loyale aanhang willen cultiveren. Hoewel TikTok veel aandacht heeft gekregen vanwege zijn explosieve groei, vooral onder de jongere generatie Z, behoudt Instagram een centrale greep binnen de wereldwijde mode-industrie en dient het als een goed gevestigd platform dat trends stimuleert en het consumentengedrag met aanzienlijke invloed vormgeeft.

De focus van Instagram op visuele storytelling, samengestelde content en het diverse scala aan functies, zoals 'stories', 'reels' en shoppingintegraties, maken het een onmisbaar hulpmiddel voor merken die op een zinvolle manier contact willen maken met hun doelgroepen. Door het enorme bereik van Instagram en het vermogen om visueel verbluffende content samen te stellen, kunnen merken niet alleen hun nieuwste collecties laten zien, maar ook op een dieper niveau met consumenten in contact komen, waardoor hun identiteit en invloed binnen het modebeeld worden versterkt.

Om licht te werpen op enkele van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de manier waarop merken social media gebruiken, heeft FashionUnited zijn eigen Fashion Popularity Index geïntroduceerd met een lijst van de topmodemerken op Instagram.

Nike staat bovenaan de lijst met maar liefst 304 miljoen volgers op Instagram en is een uitzondering in de index. Het is geen verrassing dat het volgende meest populaire merk op Instagram Victoria's Secret is, de favoriet van millennials, dat een iets oudere, welvarende doelgroep aanspreekt die gepolijste esthetiek en een aspirerende levensstijl waardeert. Met 76 miljoen volgers op Instagram heeft Victoria's Secret een sterke comeback in populariteit bij consumenten meegemaakt na een controversiële periode in 2018 toen de jaarlijkse modeshow werd geannuleerd. Het merk heeft sinds 2015 een stabiele aanhang op Instagram, wat deels te danken is aan zijn consistente strategie, die zijn volgers op social media exclusieve updates, een kijkje achter de schermen en voordelen biedt. Door een gevoel van persoonlijke betrokkenheid te creëren, hebben volgers het gevoel dat Victoria's Secret hen rechtstreeks uitnodigt om contact te maken met het merk en zijn vele beroemde influencers, wat de klantloyaliteit aanzienlijk versterkt. Het derde meest populaire merk op Instagram is de Spaanse fast fashion-gigant Zara, met 62 miljoen volgers. De social media-aanpak van Zara richt zich op het leveren van visuele content van hoge kwaliteit, het tijdig aankondigen van nieuwe collecties en het presenteren van de nieuwste, geavanceerde modetrends. Daarnaast werkt het merk strategisch samen met influencers om zijn bereik te vergroten en contact te maken met een groter publiek.

Het vierde meest populaire merk op Instagram is het Franse luxueuze modehuis Chanel, met 59,9 miljoen volgers, op de voet gevolgd door niemand minder dan Louis Vuitton op de vijfde plaats met 55,5 miljoen volgers, en het Italiaanse luxemerk Gucci, met 52 miljoen volgers op de zesde plaats. Volgens onderzoek van FashionUnited zijn vijf van de tien populairste merken op Instagram luxemerken, wat het groeiende belang van het platform binnen de high-end modemarkt onderstreept. Luxemerken wenden zich steeds meer tot Instagram als een toonaangevend kanaal om contact te maken met uiteenlopende doelgroepen en implementeren succesvolle marketingcampagnes via verfijnde social media-strategieën. Toonaangevende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Gucci hebben hun aanwezigheid op het platform verstevigd door middel van visueel verbluffende campagnes en exclusieve productlanceringen. Het gebruik van verschillende inhoudsformaten op het platform, zoals 'verhalen' en 'reels' met trending muziek, heeft deze merken verder geholpen om realtime-interactie met volgers te vergemakkelijken, waardoor een gevoel van exclusiviteit en onmiddellijkheid wordt bevorderd. Luxemerken maken ook steeds meer gebruik van de shoppingfuncties van Instagram om hun volgers te begeleiden van het ontdekken van content naar het kopen ervan. Dior, bijvoorbeeld, het zesde meest populaire merk op Instagram met 46,4 miljoen volgers, beheert zijn Instagram-pagina zorgvuldig met visueel aantrekkelijke redactionele campagnes die directe shoppinglinks integreren, waardoor volgers producten rechtstreeks vanuit hun feed kunnen kopen. Deze strategie verbetert de visuele aantrekkingskracht van de pagina en bevordert ook een "zie nu, koop nu"-effect, wat onmiddellijke aankopen aanmoedigt en de algemene aantrekkingskracht van het merk vergroot. De Fashion Popularity Index van FashionUnited meet de online populariteit en biedt inzichten die gedeeltelijk deze bedrijven weerspiegelen; marktwaarde en omzet.

De index wordt regelmatig bijgewerkt, waarbij FashionUnited voortdurend meer modemerken toevoegt om een uitgebreide top 1000-lijst te creëren. Bovendien zal FashionUnited de social media-campagnes en andere digitale initiatieven van de merken die in deze index zijn opgenomen, nauwlettend volgen en erover rapporteren.

Bekijk hier de volledige lijst met topmodemerken op Instagram >>
FashionUnited
FashionUnited TOP 100 Index
Instagram
Social Media