• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Investcorp koopt meerderheidsbelang in Corneliani

Investcorp koopt meerderheidsbelang in Corneliani

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Business

Investcorp Bank heeft een meerderheidsbelang van 55 procent in het Italiaanse herenmodemerk Corneliani gekocht in een deal die de in Bahrein gevestigde investeringsmaatschappij ongeveer 100 miljoen Amerikaanse dollar (88,9 miljoen euro) heeft gekost. Dat heeft Investcorp’s Head of Corporate Investment Hazem Ben-Gacem verteld tegenover Reuters.

Investcorp kocht de aandelen van mede-oprichter Carlalberto Corneliani en een aantal andere familieleden. Zij blijven als eigenaar van de overige 45 procent aan aandelen in het luxe modemerk onderdeel van het bestuur. “Na het meer dan zes decennia lang opbouwen van Corneliani, denk ik dat de tijd rijp is om het bedrijf door te geven aan een betrouwbare bewaarder die kan voortbouwen op de visie en de reis waarmee ik en mijn broer in 1958 begonnen,” aldus Carlalberto Corneliani in een verklaring.

Investcorp, wat hoofdkantoren in onder andere Londen, New York en het Midden-Oosten heeft, beheert momenteel 11 miljard Amerikaanse dollar (9,8 miljard euro). Vóór Corneliani richtte het bedrijf zich ook al op Europese concerns, met overnames van luxemerken als Gucci en Tiffany & Co. “Ik ben ervan overtuigd dat Investcorp de beste partner is voor Corneliani en ik twijfel er niet aan dat ze dit bedrijf kunnen ontwikkelen tot één van de belangrijkste spelers op de markt,” verklaart Corneliani.

Corneliani is momenteel aanwezig in 68 landen wereldwijd. Het Italiaanse merk heeft 10 eigen winkels, 75 franchise-winkels en 50 shops-in-shops bij onder andere Harrords, Harvey Nichols en Saks Fifth Avenue. Vorig jaar rapporteerde Corneliani een omzet van ruim 110 miljoen euro, waarvan 80 procent afkomstig uit winkels buiten Italië.

Beeld: Corneliani Facebook

CORNELIANI
Investcorp
Scroll down to read more