Nooteboom Textiles heeft een investeerder gevonden in het Amsterdamse Egeria. De investeringsmaatschappij heeft een meerderheidsbelang genomen in het familiebedrijf uit Tilburg, zo maakt Nooteboom bekend in een persbericht.

De investering moet het mogelijk maken voor Nooteboom Textiles om verder internationaal te groeien. De familie Nooteboom zal aandeelhouder blijven in het bedrijf. Het bedrijf biedt al jaren stoffen voor vrouwen en kinderkleding. “We zijn snel gegroeid in de afgelopen jaren, zowel in Nederland en internationaal. Dankzij de deelname van Egeria kunnen we onze ambitieuze groeistrategie versnellen en hebben we de mogelijkheid om uit te breiden in nieuwe landen en markten,” aldus Sander Nooteboom, hoofd van het familiebedrijf. “Egeria is een ideale partner voor ons omdat ze niet alleen investeren, maar ook kennis, ervaring en een sterk internationaal netwerk bieden.”

“Nooteboom Textiles is een ambitieus Nederland bedrijf met een sterke marktpositie dat perfect past in onze investeringsstrategie,” aldus Hans Oerlemans, partner bij Egeria. “Het is een familiebedrijf van vijf generaties met een toegewijde eigenaar en professioneel management en ik ben verheugd dat de huidige eigenaar een groot deel van de aandelen behoudt in het bedrijf.” Egeria heeft onder andere in belangen in bedrijven zoals Izico, Dutch Bakery en CleanLease.

Financiële details over de deal worden niet genoemd in het bericht. Naar verwachting is de overname binnen enkele weken rond, aldus Nooteboom Textiles.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN