• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Investeerder roept moederbedrijf Victoria’s Secret op tot spin-off van lingeriemerk

Investeerder roept moederbedrijf Victoria’s Secret op tot spin-off van lingeriemerk

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Stilletjes toekijken is er niet bij voor de Barington Capital Group, L.P., zo blijkt uit een open brief aan het moederbedrijf van Victoria’s Secret. De investerings holding zet in de brief diverse manieren uiteen waarop L Brands, Inc. de waarde van het bedrijf op de lange termijn kan verbeteren. Een van die opties die worden geopperd, is een spin-off van Victoria’s Secret, zo blijkt uit de brief.

De brief is direct aan Leslie Wexner gericht, de CEO van L Brands, Inc. Waar L Brands wordt geprezen voor de indrukwekkende historie, schrijft Barington dat de groep potentie heeft waar op dit moment geen gebruik van wordt gemaakt. De gehele brief is te vinden op de website van Barinton Capital Group L.P.

In de brief wordt geschreven dat de operationele winst van L Brands de afgelopen jaar met 900 miljoen dollar is teruggelopen. Barington is van mening dat deze terugloop te danken is aan de omzetdaling van Victoria’s Secret, mede door misstappen en niet succesvolle stappen om het merkbeeld aantrekkelijk te houden voor de beoogde doelgroep. “Hoewel Victoria’s Secret en Pink nog steeds toonaangevende merken zijn in de markt, moeten dit soort merken wel ontwikkelen om aan de vraag van de consument te voldoen.”

Barington schrijft ook dat de samenstelling van de directie bij het merk opgeschud moet worden omdat ‘het gebrek aan onafhankelijkheid en diversiteit van de directieleden’ het effectief overzien van het management ondermijnt. Vorig jaar deed CMO Ed Razek van Victoriaś Secret nog ongepaste uitspraken over transgender en plussize modellen. Ook dit incident wordt aangehaald door Barington Capital Group, L.P. in de brief. Ook de onafhankelijkheid van alle directieleden van L Brands, Inc. worden in twijfel genomen omdat elk van de leden op de een of andere manier in het verleden al connecties had met Wexner of zijn vrouw.

De belangrijkste suggesties voor L Brands, Inc. zijn dan ook een spin-off van Victoria’s Secret en een beursgang van Bath & Body Works, een van de andere merken van de groep. Bath & Body Works heeft namelijk de afgelopen jaren wel een grote groei door gemaakt.

barington capital group l.p.
L Brands Inc
Victoria's Secret