• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Isabel Marant wil meerderheidsbelang verkopen

Isabel Marant wil meerderheidsbelang verkopen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Franse modemerk Isabel Marant is in onderhandeling over de verkoop van een meerderheidsbelang van 51 procent aan het Franse private equity bedrijf Montefiore. Dat meldt Women’s Wear Daily, nadat algemeen directeur Sophie Duruflé een eerder bericht van financieel dagblad Les Echos bevestigde.

Terwijl Montefiore tekent voor 51 procent van het label, zou de overige 49 procent in handen blijven van Marant, Duruflé en de derde partner, Nathalie Chemouny. “We zijn al een aantal maanden in een vergevorderd stadium van onderhandelingen met Montefiore, maar er is nog niets getekend,” bekende Duruflé aan WWD.

Volgens Duruflé willen de oprichtsters van Isabel Marant, die ruim twintig jaar geleden het label oprichtten, met een partij in zee gaan ‘die dezelfde visie heeft als wij, met een meer strategische visie en vaardigheden die wij niet in huis hebben’. Ook vinden de partners het belangrijk dat het bedrijf in Franse handen blijft, en zijn ze van plan uit te breiden met nieuwe product categorieën en de digitale diensten te ontwikkelen.

Isabel Marant heeft inmiddels cult-status bereikt met haar boho-chic ontwerpen, en is vooral geliefd bij celebrities en fotomodellen. De populariteit van het label bereikte een hoogtepunt met de lancering van een capsule collectie met H&M in 2013. Het merk boekte in 2015 een groothandelsomzet van 150 miljoen euro. De groothandel vertegenwoordigt het grootste deel van de omzet. Het merk telt inmiddels 800 verkooppunten, waaronder 22 eigen winkels. Daarvan zijn negen directe eigendom.

Eind vorig jaar deden geruchten al de ronde dat Isabel Marant in gesprek was met de private equity groep Eurazeo, maar dat is uiteindelijk op niets uitgelopen.

Voor Montefiore zou het de eerste investering in een modebedrijf betekenen. De investeerder is ondermeer eigenaar van de hotelketen B&B Hotels en autohuur bemiddelaar Auto Escape.

isabel garant