• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Italiaans bedrijf komt met ‘energiebesparende’ verfmachine

Italiaans bedrijf komt met ‘energiebesparende’ verfmachine

Door Tessa Guntlisbergen

29 jun. 2018

De Italiaanse onderneming Tecnorama heeft een machine ontwikkeld die het verven van textiel ‘efficiënter en energiebesparender’ maakt. Het gaat om een volledig geautomatiseerde doseermachine die het aantal verfprocedures flink reduceert, laat het bedrijf weten in een interview met Fibre2Fashion.

De machine die Tecnorama heeft ontwikkeld volgt alle productiefasen, zoals de voorbereidingen, wasprocedures en de laatste bewerkingen. Dat verhoogt de productiviteit en zorgt ervoor dat producten vaker in een keer kunnen worden gemaakt. Dat laatste betekent dat minder vaak fouten worden gemaakt en opnieuw geverfd hoeft te worden, wat besparingen op het gebied van financiën en energie oplevert.

Waar normaalgesproken vaak monsters moeten worden afgenomen om te kijken of de geverfde producten voldoen aan de standaarden, zorgt een nauwkeurig doseersysteem van 0,01 mililiter ervoor dat dit soort proeven minder vaak nodig zijn.

Tecnorama heeft de machines ontwikkeld voor zowel massa- als laboratoriumproductie. Het bedrijf plant momenteel een uitbreiding van het aantal machines en presenteert zijn innovaties volgend jaar op ITMA Textile & Garment Technology Exhibition in Barcelona.