De Amerikaanse modegroep J.Crew overweegt een mogelijke beursgang van het denim dochtermerk Madewell die al in de tweede helft van dit jaar zou kunnen plaatsvinden. Dat meldde het bedrijf gisteren in een persverklaring.

Het noodlijdende J. Crew, dat in Nederland in de Bijenkorf en via de webshop verkrijgbaar is, is op zoek naar manieren om overeind te blijven. Door het hard groeiende damesmodemerk Madewell af te stoten en op de beurs te noteren zou J.Crew zijn enorme schulden kunnen verminderen.

De afgelopen jaren is de omzet van Madewell alsmaar gestegen, met een omzetstijging van maar liefst 26 procent in 2018. Daarentegen daalde de omzet van J.Crew vorig jaar met 4 procent. Het merk lijdt de laatste vijf jaar al verlies en werkt hard aan verbetering.

Ondertussen heeft J.Crew Michael Nicholson benoemd als interim CEO. Nicholson, die momenteel als voorzitter en COO actief is, volgt Jim Bret op die afgelopen na nog geen anderhalf jaar aftrad. J.Crew werd in de tussentijd geleid door een groep van vier directeuren.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN