• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Jack Ma zegt IACC conferentie af

Jack Ma zegt IACC conferentie af

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Jack Ma, oprichter en voorzitter van China’s grootste e-tailer Alibaba, heeft zijn bezoek aan de International Anticounterfeiting Coalition (IACC), waar hij donderdag de keynote speech zou geven, afgezegd. Dat meldt WWD.

Luxebedrijven waren in rep en roer toen zij vernamen dat Ma een toespraak zou geven tijdens de conferentie dit voorjaar. Alibaba staat er immers om bekend dat het zich niet strikt aan de regels houdt inzake de verkoop van namaakartikelen via zijn TaoBao website.

Toen luxemerken Michael Kors, Gucci en Tiffany & co. besloten hun lidmaatschap terug te trekken en een groot aantal leden in opstand kwam, kwam de IACC in actie. De organisatie schortte het lidmaatschap van Alibaba afgelopen vrijdag op, door de categorie ‘algemene lidmaatschap’ te schorsen, voordat nog meer merken konden opstappen.

Jennifer Kuperman, hoofd internationale corporate communicatie voor Alibaba, vindt de beslissing spijtig. “We vinden de schorsing van de categorie algemeen lidmaatschap een stap in de verkeerde richting en spijtig” aldus Kuperman “Deze beslissing zal ons agressieve beleid tegen namaak echter niet beïnvloeden. We kijken er naar uit met leden van de IACC te discussiëren over de handhaving van Intellectueel Eigendomsrecht tijdens de conferentie op 19 mei in Orlando, Florida.”

Volgens Kuperman wilde Alibaba juist toe treden tot de IACC om samen met alle leden tot concrete oplossingen te komen voor de namaakproblematiek. Zij vroeg de IACC en de branche om een ‘meer open en collaboratieve benadering’.

Alibaba
IACC
Jack Ma