• Home
  • Nieuws
  • Business
  • JD Sports betaalt 26,5 miljoen euro voor overname Perry Sport en Aktiesport

JD Sports betaalt 26,5 miljoen euro voor overname Perry Sport en Aktiesport

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De kogel is door de kerk: Perry Sport en Aktiesport maken een doorstart dankzij JD Sports Fashion. Een deel van de winkels wordt overgenomen door het Britse bedrijf. Dat hebben de curatoren van moederbedrijf Unlimited Sports Group bekendgemaakt.

Hoeveel winkels er precies overgenomen gaan worden is nog niet duidelijk. Er zijn in totaal 187 vestigingen en van 55 winkels van de ketens was de huur al opgezegd. “JD Sports zal per winkel gaan kijken of deze rendabel genoeg zijn om open te houden,” zegt curator Toni van Hees tegen BNR.

"De continuïteit van een groot aantal winkels is verzekerd,” zeggen de curatoren in een verklaring. Ook de werkgelegenheid van een groot aantal medewerkers is gewaarborgd. “JD Sports is een financieel sterk bedrijf met een goede reputatie in de markt. Dit geeft de maximale waarborg voor de continuïteit van een zo groot mogelijk aantal winkels. Daarmee zijn veel belangen gediend, waaronder die van werkgelegenheid."

JD Sports neemt de ketens voor 26,5 miljoen euro over, zo maakte curator Toni van Hees bekend. Voor dat bedrag wordt het Britse bedrijf eigenaar van de voorraden, inventaris en intellectuele eigendommen van Aktiesport en Perry Sport. Het overnamebedrag wordt met eigen kasmiddelen gefinancierd. Er zullen overigens nog extra kosten bijkomen, als gevolg van de overname. De betrokken banken zullen waarschijnlijk het grootste deel van de opbrengst opstrijken.

JD Sports maakt doorstart Perry Sport en Aktiesport

Perry Sport en Aktiesport zullen door de overname onder de paraplu van JD Sports vallen, in de nieuwe dochteronderneming Sports Unlimited Retail. “We zijn blij met de aankoop van deze gevestigde retailbedrijven, die onze aanwezigheid in Nederland versterken, in lijn met onze ambitie om onze Europese footprint te vergroten”, zegt topman Peter Cowgill in een reactie. De nieuwe eigenaar laat weten dat Aktiesport en Perry Sport in 2014 een omzet van 159,4 miljoen hadden. De operationele winst bedroeg 1,5 miljoen euro, en de winst voor belastingen kwam uit op 200.000 euro.

JD Sports moet nog toestemming krijgen voor de overname van Autoriteit Consument en Markt (ACM), die dat binnen vier weken moet beslissen. Maar de curatoren laten weten dat de beslissing ‘op korte termijn wordt verwacht, vermoedelijk nog deze week’.

De Britse winkelketen JD Sports, dat onderdeel is van Pentland Group PLC, werd in 1981 opgericht en heeft meer dan 800 winkels. Het bedrijf heeft diverse winkelformules in sportkleding, schoenen en outdoor-artikelen, in zowel het Verenigd Koninkrijk, als in Frankrijk, Spanje, Ierland, Nederland, Italië en Duitsland. Het bedrijf had in 2015 een omzet van bijna 2 miljard euro en boekte een brutowinst van 115 miljoen euro.

Aktiesport
JD Sports
Pentland Brands
Perry Sport