• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Jones Bootmaker aangekocht door Endless

Jones Bootmaker aangekocht door Endless

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Update: Chief Executive van Jones Bootmaker en Brantano UK, David Riddiford is opgestapt, meldt Drapers Online. Wie hem gaat vervangen is op dit moment niet bekend. Riddiford ging afgelopen september bij beiden merken als chief executive aan de slag.

Schoenenmerk Jones Bootmaker is gekocht door beleggingsfonds Endless. Een maand geleden werd bekend dat Alteri Investors het merk te koop had gezet.

“We zijn verheugd dat we zo’n iconisch Brits schoenenmerk zoals Jones Bootmaker hebben kunnen redden, samen met het grootste gedeelte van de winkels en het behoud van de meeste banen, speciaal onder de huidige economische druk waar retailers onder staan in Groot-Brittannië,” aldus KPMG, het bedrijf dat de verkoop behandelde. “Deze overeenkomst bevestigd de waarde van Jones als een sterk en populair merk in de winkelstraten met een loyale clientèle.”

72 winkels worden door de overname van Endless gered samen met 840 banen. De overige 31 winkels, die al langere tijd slecht draaiden, zullen per direct sluiten.

Jones Bootmaker is een van de oudste ketens die te zien is in de Britse winkelstraten. Het werd in 2015 overgekocht door Alteri Investors samen met retailer Brantano. Beiden merken werden eerder dit jaar te koop aangeboden, maar vorige week vroeg de Britse Brantano officieel uitstel van betaling aan.

Jones Bootmaker