• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Kans op overname Witteveen Mode reëel’

‘Kans op overname Witteveen Mode reëel’

Door Caitlyn Terra

27 jul. 2017

Business

Het failliet verklaarde Witteveen Mode heeft de interesse gewekt van verschillende winkelketens voor een gehele of gedeeltelijke overname, zo meldt De Telegraaf. Bronnen van de curator zouden dit gemeld hebben.

Gisteren werd Witteveen Mode failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Het faillissement werd aangevraagd door de Belastingdienst na het niet nakomen van een betalingsregeling. De 98 winkels van de keten blijven echter nog open tot nader orde, aldus de website. De medewerkers laten via de website weten ‘zeer aangeslagen’ te zijn door het onverwachte faillissement. Zo’n 400 banen staan op het spel.

ABN Amro kondigde eerder dit jaar een deel van de schuld van Witteveen Mode kwijt te willen schelden in ruil voor een belang in het bedrijf door middel van aandelen. Dit werd halverwege juni goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt, echter was de administratie voor de deal nog niet rond, meldt een woordvoerder van ABN Amro. Op dit moment werkt de bank ‘constructief’ mee met de curator in de zoektocht naar doorstart-kandidaten.

Witteveen Mode was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijk op de kaart hieronder waar Witteveen Mode winkels heeft in Nederland

Beeld: Witteveen Mode Facebook