• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Karl Lagerfeld en Morellato tekenen licentieovereenkomst voor accessoires

Karl Lagerfeld en Morellato tekenen licentieovereenkomst voor accessoires

Door Sharon Camara

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Karl Lagerfeld en Morellato tekenen licentieovereenkomst voor accessoires Credits: Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld en de Morellato Group verenigen zich via een licentieovereenkomst 'voor lange termijn'. Een contract waarmee de groep de sieraden en horloges van het merk mag ontwerpen.

Met dit partnerschap zal Morellato verantwoordelijk zijn voor de productontwikkeling en distributie, terwijl de creatieve leiding van de collecties zal worden toevertrouwd aan het huis Karl Lagerfeld.

De sieraden zullen wereldwijd beschikbaar zijn. Morellato Group zal gebruikmaken van zijn netwerk van 650 winkels in Duitsland, Frankrijk en Italië, evenals op zijn zes online verkooppunten en meer dan 7.000 groothandelaars. De collecties zullen ook verkrijgbaar zijn via de distributiekanalen van het merk Karl Lagerfeld en op Karl.com.

"Prestigieuze accessoires waren een integraal onderdeel van Karl's garderobe - hij maakte sieraden en horloges een expressief onderdeel van zijn stilistische signatuur", zegt Pier Paolo Righi, CEO van Karl Lagerfeld, in een verklaring. Hij vult aan: "We kijken ernaar uit om de expertise en het sterke distributienetwerk van de Morellato Group te benutten, evenals de uitgesproken verfijning en esthetiek die ons merk kenmerkt."

De collectie zal twee nieuwe items per jaar bevatten - voor lente/zomer en herfst/winter.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited FR. Vertaling door Susan Zijp.

Karl Lagerfeld
Morellato
Morellato Group
Sieraden