Frans luxeconcern Kering is het enige bedrijf in de categorie ‘’Textiel, mode en luxeproducten’’ dat de Corporate Knights Global 100 index heeft gehaald - een jaarlijks overzicht van de 100 meest duurzame bedrijven wereldwijd. Het bedrijf neemt op de lijst de 47e plaats in, zo werd vandaag bekendgemaakt op het World Economic Forum in Davos.

Voor Kering is dit het derde jaar op rij waarin het bedrijf in de lijst van Corporate Knights is opgenomen. Behalve Kering wist H&M als enige andere modebedrijf een plaats op de lijst te bemachtigen (nummer 57).

”Bij alle beslissingen die we nemen, in alle departementen en alle afdelingen van onze productieketen, is duurzaamheid een criterium - we beschouwen dit dan ook als een belangrijk deel van onze Kering savoir-faire,” zegt Marie-Claire Daveu, Chief Sustainability Officer bij Kering. “Genoemd worden in de Corporate Knights 2018 Global 100, als het meest duurzame bedrijf in de textiel-, mode- en luxesector, is dan ook een echte eer voor Kering, en een motivatie om te blijven streven naar een duurzamere luxeindustrie.”

De Global 100 die Corporate Knights jaarlijks uitbrengt, wordt door adviesbureau Branding Institute erkend als de beste index in de wereld dankzij zijn relevantie, betrouwbaarheid en de gebruikte methoden. Voor het opstellen van het overzicht is gekeken naar ruim 7.000 (beursgenoteerde) bedrijven, die een waarde van tenminste 2 miljard dollar (1,63 miljard euro) hebben. Gekeken wordt naar 17 key performance indicators die kwantitatief worden gemeten.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN