• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kering stelt duurzaamheidsdoelen op voor 2025

Kering stelt duurzaamheidsdoelen op voor 2025

Door May-Anne Oltmans

27 jan. 2017

Business

Frans luxeconcern Kering heeft ambitieuze plannen wat betreft de verduurzaming van haar luxemerken. Het bedrijf maakte deze week de volgende stap in haar duurzaamheidsbeleid bekend met het noemen van een aantal doelstellingen dat het wil bereiken voor 2025. De doelstellingen zijn in lijn met de Sustainable Development Goals die zijn opgesteld door de Verenigde Naties.

In het rapport dat de titel ‘Crafting Tomorrow’s Luxury’ draagt, stelt Kering onder andere dat het tussen nu en 2025 de uitstoot van broeikasgassen met 50 procent wil gaan terugdringen. Daarnaast wil het bedrijf tegen die tijd een zogenaamd Materials Innovation Lab hebben opgericht, evenals een Supplier Index of Sustainability dat moet dienen als duurzame handleiding voor leveranciers waarmee het bedrijf werkt. Verder bevat het plan ook een aantal minder concrete doelen, als het bereiken van meer gelijkheid tussen de geslachten, het blijven ondersteunen van traditioneel vakmanschap en het ondersteunen van leveranciers die duurzaam te werk gaan.

François-Henri Pinault, bestuursvoorzitter en CEO van Kering zegt het volgende over de duurzame doelstellingen: “Ik ben ervan overtuigd dat duurzaamheid meer dan ooit een belangrijke rol speelt in het creëren van waarde en het zorgen voor toekomstige groei. Onze strategie laat zien hoe wij ons bedrijf willen veranderen om ervoor te zorgen dat we op een duurzame manier kunnen blijven groeien en tegelijkertijd een transformatie in de luxe-industrie teweeg kunnen brengen en een oplossing te bieden voor de sociale en natuurlijke problemen waar onze generatie mee te kampen heeft.”

Beeld: Screenshot van Youtube-video ‘’Kering 2025: Crafting Tomorrow’s Luxury”

DUURZAAMHEID
KERING