• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kingpins: “Het probleem is niet indigo, maar de manier waarop het wordt gebruikt”

Kingpins: “Het probleem is niet indigo, maar de manier waarop het wordt gebruikt”

Door Caitlyn Terra

25 okt. 2019

Business

Indigo: een onmisbaar element van de denimindustrie. De kleur stond donderdagmiddag centraal tijdens het panel ‘The present and future of indigo in the denim industry’ op Kingpins in Amsterdam. Archroma, Blueconnection en Dystar gaven hun visie over de stof.

Duurzaamheid speelt in de denim industrie al langer een rol, dus ook tijdens dit panel komt het woord naar voren. Alle drie de partijen zijn het echter eens dat het gebruik van pre-produced indigo, dus niet indigo-poeder, al erg duurzaam en efficiënt is. Ze zijn het dan ook eens dat het probleem niet bij de indigo ligt, maar de manier waarop indigo wordt gebruikt in de productieketen. Kan het dus op dit moment veel duurzamer? Niet per se.

Wat is de toekomst van indigo, luidt de volgende vraag. Ook vanuit het publiek komen verschillende vragen over alternatieven voor indigo. “Allereerst, als we indigo gaan aanpassen, dan is het geen indigo. Dan heeft het een andere kleur en andere eigenschappen. Wel is de ontwikkeling van indigo op basis van bacteriën, in plaats van chemicaliën en natuurlijk indigo, heel interessant. Het duurt echter nog minstens tien tot twintig jaar voordat indigo op basis van bacteriën op commerciële schaal toegepast kan worden,” zo komt het panel tot een conclusie.

Beeld: FashionUnited

DENIM
Indigo
KINGPINS