• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kleding en sieraden nu ook te betalen met cryptovaluta

Kleding en sieraden nu ook te betalen met cryptovaluta

Door Ilona Fonteijn

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Art Rachen via Unsplash

Cryptovaluta wordt steeds populairder, en daar krijgt ook de modebranche lucht van. Sinds kort is het mogelijk om andere bij juwelenmerk Baunat en streetwearmerk Llocals te betalen met cryptovaluta’s, zo meldt Baunat op zijn website en maakte Llocals onlangs bekend in een publicatie van Sustainable Fashion Giftcard.

Het Belgische juwelenmerk Baunat accepteert Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Dogecoin (DOGE) en 4 USD gekoppelde valuta’s (GUSD, USDC, PAX, BUSD). Llocals accepteert alleen Bitcoins.

Chiem Boelens, oprichter van het Nederlandse merk Llocals vertelt aan Sustainable Fashion Giftcard waarom hij deze betaalmethode wilde toevoegen aan de webshop: “Om onze webshop voor te bereiden op de toekomst en tegelijkertijd iedere bezoeker een passende betaalmethode te bieden.”

Ook de ceo van Baunat, Stefaan Mouradian, ziet het als een kans om zo meer bezoekers een geschikte betaalmethode aan te bieden: “Met deze toevoeging reiken we de hand aan een gemeenschap met een waarde van meer dan twee biljoen euro”, zo verklaart hij aan RetailTrends.

Cryptovaluta’s zijn digitale valuta’s die verhandeld kunnen worden, en waarop gespeculeerd kan worden door beleggers. Misschien wel de meest bekende cryptovaluta is de Bitcoin, waarvan de waarde nu per stuk op bijna 27.000 euro zit.

Betaalmethode
Bitcoin
cryptovaluta