• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kledingprijzen 9,4 procent hoger in oktober

Kledingprijzen 9,4 procent hoger in oktober

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie, via Pexels

De prijzen in de kledingbranche blijven doorstijgen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. De kledingprijzen lagen in oktober namelijk 9,4 procent hoger dan een jaar eerder. In september was dit nog 8 procent, en in augustus nog maar 3,3 procent.

De algehele inflatie lag in oktober op 14,3 procent, iets lager dan in september toen het op een niveau van 14,5 procent lag. Vooral de hogere prijzen voor voeding stuwde in oktober de inflatie. De prijzen van energie kende juist een kleinere stijging en hadden de afgelopen maand een drukkend effect op de inflatie, aldus het CBS.

CBS geeft desgevraagd aan dat de prijzen in de categorie herenkleding zelfs 11,8 procent hoger liggen dan een jaar eerder. Bij damensmode gaat het om 9,4 procent gemiddeld prijsverschil en in baby- en kinderkleding betreft het een stijging van 6,6 procent. FashionUnited heeft het brancheorganisaties INretail en Modint gevraagd of er variatie in prijsstijgingen zitten tussen categorieën van kledingstukken. Dit artikel wordt mogelijk later aangevuld met nieuwe informatie.

CBS
Centraal Bureau voor de Statistiek
Inflatie