• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kogel door de kerk: LMVH koopt Tiffany & Co voor 16,2 miljard dollar

Kogel door de kerk: LMVH koopt Tiffany & Co voor 16,2 miljard dollar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Krap een maand nadat gehint werd op een mogelijke deal tussen LVMH en Tiffany & Co. is nu de kogel door de kerk. Luxe concern LVMH meldt in een persbericht op maandagochtend dat het een koopovereenkomst heeft bereikt met de wereldberoemde juwelier. LVMH betaalt 16,2 miljard dollar, een kleine 14,7 miljard euro.

Met de overname van Tiffany & Co versterkt LVMH zijn positie in zowel sieraden als in de Verenigde Staten. “De toevoeging van Tiffany zal de horloge en sieraden divisie van LVMH transformeren en de overige 75 merken complimenteren,” aldus het statement. Voor Tiffany & Co. is de overname een gevolg van een strategische review van het bedrijf. De directie van de juwelier heeft besloten dat de deal met LVMH ‘een spannend pad betekent voor de hele groep’, aldus het merk in het statement.

Tiffany & Co overgenomen door LVMH voor 14,7 miljard euro

“We zijn verheugd om Tiffany, een merk met een ongeëvenaard erfgoed en unieke positie in de sieradenwereld, te verwelkomen in de LVMH-familie,” aldus Bernard Arnault, CEO van LVMH, in het statement. “We hebben immens veel respect voor Tiffany en zijn van plan om deze diamant te ontwikkelen met dezelfde toewijding die we hebben toegepast bij elk van onze andere merken. We zijn trots dat Tiffany naast onze iconische merken zal staan en zien er naar uit om te verzekeren dat Tiffany blijft groeien de komende eeuwen.”

De CEO van Tiffany & Co, Alessandro Bogliolo, voegt toe: “Tiffany is gefocust op het uitvoeren van strategische prioriteiten om duurzame groei op de lange termijn te bereiken. Deze transactie, die komt op een tijd van interne transformatie bij ons iconische merk, zal voor verdere steun, bronnen en momentum zorgen voor deze prioriteiten. Als onderdeel van de LVMH Group zal Tiffany nieuwe hoogten bereiken dankzij uitzonderlijke expertise, ambacht en sterke culturele waarden.

Beeld: website Tiffany & Co.

LVMH
Tiffany&co