• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Koopkrachtpakket krijgt vorm: Kabinet maakt 2 miljard euro vrij

Koopkrachtpakket krijgt vorm: Kabinet maakt 2 miljard euro vrij

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |update

Beeld ter illustratie. Credits: Pexels

Het demissionaire kabinet is van plan 2 miljard euro vrij te maken voor het verbeteren van de koopkracht van mensen die dreigen in armoede te belanden, dat bevestigen ingewijden aan RTL Nieuws. Het geld wordt voornamelijk gebruikt om de huur- en zorgtoeslag, en het kindgebonden budget te verhogen.

Update 31 augustus 2023 11:30 uur
Ingewijden in Den Haag melden aan de NOS dat het kabinet niet van plan is de energietoeslag van 1.300 euro nog een keer uit te geven aan mensen met een lager inkomen. Daarnaast zal ook de zorgtoeslag naar verluidt niet verhoogd worden, aldus ingewijden aan de NOS.

Ook de energietoeslag, waar mensen met de laagste inkomens beroep op kunnen doen, blijft dit jaar en volgend jaar bestaan. Hoe het koopkrachtpakket er precies uit gaat zien, wordt verder bekendgemaakt op Prinsjesdag.

Het kabinet puzzelde deze week aan een miljardenpakket dat ervoor moet zorgen dat ruim één miljoen mensen niet in armoede terechtkomen. Uit cijfers van het Centraal Planbureau bleek eerder deze maand namelijk dat deze groep er in 2024 op achteruit zou gaan als het kabinet niet ingrijpt. Door de nieuwe plannen gaat deze groep er nu juist ruim twee procent op vooruit, schrijft RTL Nieuws.

kabinet
Koopkracht