Hema is als winnaar uit de bus gekomen in de strijd over krokodillen, zo meldt de warenhuisketen in een persbericht. Een voorzieningsrechter in Den Haag heeft bepaald dat het kinderondergoed met krokodillen en leguanen afbeeldingen geen inbreuk maken op de merkrechten van Lacoste.

”Hema had niet anders verwacht maar is zeer tevreden met deze uitspraak,” aldus de keten in het persbericht. De rechter oordeelde dat van verwarringsgevaar geen sprake is omdat de consument ‘in redelijkheid niet kan menen dat deze afkomstig zijn van Lacoste’ mede dankzij het prijsverschil tussen Hema en Lacoste. Daarbij verkoopt Hema alleen producten van het eigen merk in de winkels en klanten verwachten om die reden ook geen andere merken ‘en al zeker niet een luxe-merk als Lacoste’.

Hema had eerder dit jaar al te maken met een rechtszaak rondom merkrechten. Hema verloor de rechtszaak van Levi’s over de stiksels op spijkerbroeken. Hema is gesommeerd om ongeveer 4,5 miljoen euro te betalen, maar de winkelketen gaat in hoger beroep tegen de veroordeling.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN