Kurt Geiger overgenomen door Cinven

Het Britse schoenenmerk Kurt Geiger heeft een nieuwe eigenaar. Het merk is door Sycamore Partners verkocht aan de Europese private equity groep Cinven voor 245 miljoen pond (339 miljoen euro), meldt de Financial Times.

Er werd al enige tijd gespeculeerd over een mogelijke verkoop van het merk. Eerder dit jaar deed het Britse Lion Capital, de eigenaar van luxe schoenenmerk Jimmy Choo, een bod op Kurt Geiger, maar Cinven bleek een maand geleden de enige serieuze kandidaat te zijn.

Met deze overeenkomst wordt Cinven de derde eigenaar van Kurt Geiger binnen vier jaar. Het merk werd voor het eerst verkocht aan The Jones Group in 2011 voor 350 miljoen dollar (318,3 miljoen euro). Vervolgens werd het overgenomen door Sycamore Partners als onderdeel van de aquisitie van de Jones Group, waar Kurt Geiger deel van uit maakte.

Kurt Geiger CEO Neil Clifford en creatief directeur Rebecca Farrar-Hockley zullen aanblijven als bestuursleden. Het duo achter het succes van Kurt Geiger hebben de afgelopen paar jaar flinke vaart gezet achter de uitbreiding van het merk in nieuwe categorieën zoals accessoires en kinderschoenen. De online omzet werd ook uitgebreid.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN