• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Laatste werkdag voor Mexx-medewerkers, Mexx Duitsland maakt doorstart

Laatste werkdag voor Mexx-medewerkers, Mexx Duitsland maakt doorstart

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Afgelopen woensdag was de allerlaatste werkdag van de Nederlandse medewerkers van het failliete Mexx. Dat blijkt uit een brief van de advocaat van het merk, schrijft de Telegraaf. Het is nog onzeker of de pogingen om een doorstart te realiseren gelukt zijn. Curator Frits Kemp van Fort Advcaten wil nog geen commentaar geven. Sinds het faillissement begin december bleven de Mexx-filialen open, in de hoop op een snelle doorstart.

Hoewel er in Nederland nog weinig duidelijkheid is, heeft Mexx Duitsland laten weten bezig te zijn met een doorstart, onafhankelijk van Mexx Nederland. In een persbericht zegt curator en herstructureringsexpert Georg F. Kreplin van Kreplin & partner: “Als gevolg van de moeilijke situatie in de modemarkt, was de omzet - na ongeveer 40 miljoen euro in 2013 - in het afgelopen jaar snel dalende. Het Duitse bedrijf ontvangt als gevolg van het faillissement van de Nederlandse moedermaatschappij momenteel ook geen steun meer.” Hij benadrukte ook op dit moment de salarissen van werknemers te waarborgen en te handhaven als het Duitse bedrijf dat ook wil. Volgens Kreplin lijkt landelijke uitbreiding de beste oplossing en hij heeft zelfs al een naam, staat in het persbericht. Welke naam dat is, is niet bekend.

Over de samenwerking met moedermaatschappij Mexx in Nederland is Kreplin minder lovend: “De langdurige onderhandelingen met het Nederlandse Mexx waren niet succesvol en de curator van Nederlandse banken heeft een gebrek aan medewerking getoond.” Toch heeft het Kreplin niet afgeschrikt om contact op te nemen met buitenlandse leveranciers en om terug te komen met nieuwe collecties. Hij belooft: “Werknemers krijgen tot tenminste eind februari hun salaris.”

Begin december werd het faillissement van Mexx aangekondigd. Eind december werd bekend dat Mexx Duitsland ook faillietwas. Het bedrijf verkeerde al tijden in zwaar weer; na het vertrek van oprichter Rattan Chadha in 2007 leed het bedrijf verlies op verlies en sinds het vertrek van de oprichter halveerde de omzet. In de afgelopen twee jaar stonden er drie verschillende CEO’s en managementteams aan het roer. Het merk heeft winkels in vijftig landen ter wereld, waarvan er 315 winkels in Europa gevestigd zijn. Mexx heeft in Duitsland 35 winkels en 500 medewerkers.

Mexx