• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lanvin mogelijk te koop
Lanvin mogelijk te koop

Business

Lanvin mogelijk te koop

Door Wendela van den Broek

30 jan. 2017

Krijgt Lanvin een nieuwe eigenaar? Mayhoola for Investments uit Qatar zou volgens WWD het Franse modehuis in het vizier hebben voor een mogelijke overname, vooral nu eigenaresse Shaw-Lan Wang een eventuele verkoop zou overwegen.

De Taiwanese Shaw-Lan Wang was verantwoordelijk voor het opstappen van Alber Elbaz bij het modehuis in 2015. Volgens WWD zou zij bereid zijn het merk voor zo’n 500 miljoen euro te verkopen, een bedrag dat vorig jaar zou zijn gecommuniceerd aan Mayhoola, maar dat uiteindelijk niet tot een overeenkomst leidde.

Het bericht over een mogelijke verkoop kwam nadat geruchten ontstonden dat er banen op de tocht staan bij Lanvin, na een jaar van verlies. Zo verwacht het modehuis een nettoverlies van ruim 10 miljoen euro in 2016, tegenover een winst van 6,3 miljoen euro in 2015. Zelfs de komst van Bouchra Jarrar als creatief directeur kon geen verbetering in de situatie brengen.

Volgens Reuters heeft Lanvin adviesbureau Long Term Partners aangesteld om een interne controle uit te voeren, en komt het bedrijf deze week met een kostenbesparingsplan.

Wellicht zou het verlies van het afgelopen boekjaar de vraagprijs van Wang zodanig beïnvloeden dat er nu wel een overeenkomst ontstaat met Mayhoola. Het investeringsfonds is al eigenaar van Valentino, Balmain en herenmodemerk Pal Zileri. Lanvin zou goed in de portefeuille passen.