V&D-leveranciers zijn in samenspraak met advocaat Wies Jansen een zaak aan het voorbereiden om geleden schade door het faillissement van het warenhuis te verhalen op Sun Capital, topman John van der Ent en de curatoren. Dat zegt de advocaat in Het Financieele Dagblad. Samen met brancheorganisatie Modint wil Jansen meer leveranciers benaderen om mee te werken aan de rechtszaak.

Het gaat om een groep van ongeveer dertig leveranciers die zich naar eigen zeggen misleid voelen door Sun Capital en de oud directeur van V&D. Afgelopen zomer zou zijn toegezegd dat Sun Capital de financiering van V&D nog zeker vier jaar zou garanderen en dat de leveranciers zich nergens zorgen over hoefden te maken.

Tegelijk wordt een procedure tegen de curatoren voorbereid. Volgens Modint hebben sommige leveranciers ingestemd met inkoopvoorwaarden van V&D die niet stroken met de eigen voorwaarden van de leveranciers. Zo staat in de voorwaarden van het opgedoekte warenhuis bijvoorbeeld geen eigendomsbehoud. De brancheorganisatie wil via de rechter de inkoopvoorwaarden van V&D ongeldig verklaren.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN