Levi’s boekte in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar een netto winststijging van maar liefst 163 procent naar 30,7 miljoen dollar (27,8 miljoen euro), dankzij lagere herstructureringskosten en een gunstige vergelijkbaar periode met vorig jaar, toen het Amerikaanse jeansbedrijf nog kampte met de effecten van de vereffening van schuld.

De brutomarge groeide naar 51,1 procent, vergeleken met 49,4 procent in dezelfde periode vorig jaar. De groei van de internationale- en de retailomzet droegen bij aan dit resultaat.

Het bedrijf zag de omzet met 1 procent stijgen naar 1,01 miljard dollar (914 miljoen euro). De regio Noord- en Zuid-Amerika bleek het afgelopen kwartaal het struikelblok van de groep, met een omzetdaling van 5 procent. In zowel Europa als in Azië steeg de omzet ondertussen met 8 procent.

De retailomzet groeide met enkelcijferige groei, terwijl de groothandelsomzet juist daalde. “Het is een behoorlijk uitdagende omgeving,” zei topman Chip Bergh in een interview met WWD. “ We doen het prima in Mexico en Canada. In Mexico, een belangrijke markt voor ons, groeide de omzet zelfs met twee cijfers. Het probleem is in de basis een Amerikaans probleem, hetgeen in feite een groothandelsprobleem is. Het groothandelskanaal lijdt al langere tijd, minstens een jaar tot anderhalf jaar, en is een belangrijk onderdeel van onze activiteiten. Als onze grote groothandelsklanten lijden, heeft dat ook impact op ons bedrijf.”

Bergh zei echter dat hij, ondanks deze problemen en de verwachting dat de moeilijkheden in de groothandel voorlopig nog aanhouden, optimistisch is over het verloop van de rest van jaar. Zo heeft het merk Dockers een nieuwe assortiment gelanceerd dat goed wordt ontvangen door klanten.

In het eerste halfjaar steeg de winst met 93 procent naar 96,6 miljoen dollar, terwijl de omzet een bescheiden stijging registreerde naar 2,07 miljard dollar.

Levi’s opende in deze periode ruim 20 nieuwe winkels en verwacht per eind 2016 ruim 70 winkels te hebben geopend.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN