• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lichte omzetdaling Salvatore Ferragamo, benoemt nieuwe ontwerper

Lichte omzetdaling Salvatore Ferragamo, benoemt nieuwe ontwerper

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Salvatore Ferragamo Group noteerde in de eerste negen maanden van boekjaar 2017 een omzet van 1,01 miljard euro. Dat komt neer op een daling van 0,7 procent, of 4 procent bij constante wisselkoersen, ten opzichte van de 1,021 miljard euro in dezelfde periode in 2015. Samen met de financiële resultaten, maakte het Italiaanse modehuis bekend dat de van Dior afkomstige Fulvio Rigoni is benoemd als de nieuwe women’s footwear design director, als opvolger van de onlangs aangestelde Paul Andrew.

De Italiaanse groep rapporteerde in de eerste negen maanden eindigend op 30 september een nettowinst van 112,5 miljoen euro, een stijging van 0,2 procent ten opzichte van de 112,3 miljoen euro vorig jaar. Het EBITDA steeg met 0,7 procent naar 216 miljoen euro en de operationele winst kwam 2 procent lager uit op 170 miljoen euro.

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Scroll naar beneden voor een samenvatting.

Ferragamo boekt lichte omzetdaling in eerste negen maanden 2016

De dalende omzet bij Ferragamo is met name het gevolg van zwakker presterende markten als Europa en Japan. In Europa daalde de omzet met 5 procent naar 267,6 miljoen euro, te wijten aan lagere toeristenbestedingen als gevolg van recente terreuraanslagen. In het derde kwartaal daalde de omzet uit retailactiviteiten daar met 6 procent, terwijl die uit groothandelsactiviteiten met 12 procent daalde. In Japan kwam de omzet in de eerste negen maanden 1,6 procent lager uit op 93 miljoen euro, het gevolg van de lagere uitgaven door Chinese toeristen.

De omzet in Noord-Amerika steeg met 3,2 procent naar 242,2 miljoen euro, waarbij het verantwoordelijk is voor 23,9 procent van Ferragamo’s totale omzet. In het derde kwartaal kwam de omzet uit retailactiviteiten daar 11 procent hoger uit, terwijl de omzet uit groothandelsactiviteiten daalde met 8 procent. In de regio Pacifisch Azië kwam de omzet 0,3 procent hoger uit op 360 miljoen euro en de omzet in Midden- en Zuid-Amerika steeg met 3,6 procent naar 51,1 miljoen euro.

De productcategorie schoenen rapporteerde in de eerste negen maanden een omzetstijging van 1 procent naar 438 miljoen euro. De omzet uit tassen en lederwaren daalde met 1,2 procent naar 370 miljoen euro en die uit kleding kwam 3,3 procent lager uit op 62,4 miljoen euro.

Omzet uit retailactiviteiten stijgt met 1,3 procent in eerste negen maanden

In de eerste negen maanden telde Ferragamo 673 verkooppunten, waarvan 396 eigen winkels. De omzet uit retailactiviteiten steeg met 1,3 procent, of daalde met 2 procent bij constante wisselkoersen, naar 640 miljoen euro. In het derde kwartaal groeide de omzet uit retailactiviteiten met 9 procent.

”We hebben een geweldig retailnetwerk. Like-for-like is essentieel, je zult me hier veel over horen praten en veel mee zien werken,” zei Ferragamo-CEO Eraldo Poletto tijdens een conference call met analisten, waarbij hij aangaf zich de komende tijd te richten op zowel de productcategorieën schoenen en lederwaren als het klantgerichter maken van het retailnetwerk, door onder andere het verbeteren en efficiënter maken van bestaande winkels.

De omzet uit groothandelsactiviteiten kwam in de periode uit op 356,4 miljoen euro, een daling van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015. In het derde kwartaal daalde de omzet uit deze activiteiten met 12 procent, volgens het bedrijf te wijten aan zwakkere toeristenstromen en een terughoudend beleid ten aanzien van warenhuizen.

Ferragamo benoemt Fulvio Rigoni als ontwerper vrouwencollecties

Samen met de financiële resultaten, maakte de in augustus aangestelde Poletto bekend dat Ferragamo Fulvio Rigoni benoemt als de nieuwe women’s footwear design director, de ontwerper van de vrouwenschoenenlijn. Hij vervangt Paul Andrew, die deze toen nieuwe functie pas vanaf begin september vervulde.

Tijdens de Milaan Fashion Week eind september toonde Rigoni al zijn eerste damescollectie voor Ferragamo. De ontwerper is afkomstig van Dior, waar hij in 2012 werd aangesteld. Daarvoor werkte onder andere voor Prada, Gucci en Jill Sander samen met Raf Simons.

In het kort
Omzet 1,01 miljard euro
Winst 112,5 miljoen euro
Omzet Europa 267,6 miljoen euro
Omzet retailactiviteiten 640 miljoen euro
  • De omzet uit groothandelsactiviteiten daalde in de eerste negen maanden met 4 procent naar 356,4 miljoen euro
  • De productcategorie schoenen rapporteerde een omzetstijging van 1 procent. De omzet uit tassen en lederwaren daalde met 1,2 procent en die uit kleding daalde met 3,3 procent

Beeld: Salvatore Ferragamo Facebook

Salvatore Ferragamo