• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lichte omzetstijging bij Abercrombie & Fitch in 2018, sluit 40 winkels

Lichte omzetstijging bij Abercrombie & Fitch in 2018, sluit 40 winkels

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

“Onze initiatieven om het bedrijf te transformeren krijgen momentum en houden ons op het juiste pad om onze doelen voor 2020 te behalen,” aldus een positieve Fran Horowitz, CEO van Abercrombie & Fitch Co., in het jaarverslag van het bedrijf. Het bedrijf behaalde een omzet van 3,6 miljard dollar (3,18 miljard euro) in het boekjaar 2018.

De omzet is in het jaar met 3 procent gestegen. De operationele winst nam toe van 72,1 miljoen dollar naar 127,4 miljoen dollar (63 miljoen naar 112,6 miljoen euro) . Het boekjaar werd afgesloten met een omzetdaling van 3 procent in het vierde kwartaal onder andere door veranderingen in wisselkoersen en een verschil in de kalender waarin het boekjaar werd gemeten, aldus het jaarverslag.

Abercrombie & Fitch, Co. behaalt omzetstijging van 3 procent in transformatiejaar 2018

Het merk Abercrombie & Fitch hield de omzet nagenoeg stabiel en noteert een daling van 1 procent in het boekjaar. De omzet kwam neer op 1,43 miljard dollar (1,26 miljard euro). Hollister, het tweede merk van Abercrombie & Fitch, Co. liet een omzetstijging van 6 procent zien die resulteerde in een omzet van 2,1 miljard dollar (1,8 miljard euro).De Verenigde Staten, het thuisland voor de groep, blijft de grootste markt, met een omzet van 2,3 miljard dollar (2 miljard euro). In het land steeg de omzet met 5 procent. In de internationale markt behaalde Abercrombie & Fitch, Co een omzet van 1,2 miljard dollar (1 miljard euro) door een daling van 1 procent.

Voor het huidige boekjaar, 2019 verwacht Abercrombie & Fitch, Co een omzetstijging tussen de 2 en 4 procent mede dankzij nieuwe winkels. In het jaar wil de groep ongeveer ‘85 nieuwe winkelervaringen leveren door middel van nieuwe winkel prototypes en vernieuwde winkels. Daarnaast gaat het bedrijf ook 40 winkels sluiten, voornamelijk in de Verenigde Staten, aldus het jaarverslag.

Beeld: Abercrombie & Fitch Facebook

Abercrombie & Fitch
Abercrombie & Fitch Co
HOLLISTER